ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υφ. Πολιτισμού: Σε εξέλιξη η αναθεώρηση των κριτηρίων για το σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόθεση του Υφυπουργείου η ενίσχυση του διαλόγου και ανταλλαγή απόψεων με θεατρικούς φορείς

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει ότι η αναθεώρηση των κριτηρίων του Σχεδίου ΘΥΜΕΛΗ βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την αύξηση της βαρύτητας του κριτηρίου της  καλλιτεχνικής αξίας και κατ’ επέκταση την επίτευξη ευρύτερης συμμετοχής του συνόλου των θεατρικών φορέων στο Σχέδιο.

Πρόθεση του Υφυπουργείου Πολιτισμού είναι η ενίσχυση του διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων με τους θεατρικούς φορείς, διαδικασία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Υφυπουργού, ώστε οι όροι που θα διαμορφωθούν να παρέχουν τη δυνατότητα για περαιτέρω ενίσχυση της θεατρικής ανάπτυξης του τόπου.

Υπογραμμίζεται ότι το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ μεταφέρθηκε αυτούσιο από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του Νόμου «περί  Ίδρυσης Υφυπουργείου Πολιτισμού του 2022», χωρίς να υπάρχουν χρονικά περιθώρια βελτίωσης ή αλλαγής των όρων του κατά την εφαρμογή του το 2023. Παρά ταύτα το Υφυπουργείο διερευνά τη δυνατότητα διεύρυνσης του καταλόγου αιτητών που εξασφαλίζουν χορηγία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Πέραν των ανωτέρω, το Υφυπουργείο ανακοινώνει την πρόθεσή του να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για αύξηση του κονδυλίου για την εφαρμογή του Σχεδίου ΘΥΜΕΛΗ, το 2024.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση