ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Συμβούλιο - Εξαιρούνται από ΦΠΑ οι Σχολές και τα Εργαστήρια Θεάτρου

Οι πολίτες θα έχουν σημαντικό όφελος με μείωση των διδάκτρων τους, αναλογική με τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή κατά 19 τοις εκατό

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρίαση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι «με βάση την ευχέρεια που παρέχεται από την κοινοτική Οδηγία που διέπει τον ΦΠΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση έχει εγκρίνει διάταγμα για τροποποίηση της νομοθεσίας για ΦΠΑ, ώστε να εξαιρούνται από ΦΠΑ οι Σχολές και τα Εργαστήρια Θεάτρου που παρέχουν υπηρεσίες που ανάγονται στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων: επαγγελματική εκπαίδευση, επιμόρφωση, κατάρτιση, καθώς και στενά συνδεόμενες με αυτές παροχές υπηρεσιών και παραδόσεις αγαθών.

Η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας την ευεργετική επίδραση του θεάτρου στους νέους και τα παιδιά με την εμπέδωση της ομαδικότητας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την κριτική σκέψη, έχει εξαιρέσει από τον ΦΠΑ τις υπηρεσίες που παρέχονται από Σχολές και Εργαστήρια Θεάτρου, καθιστώντας απρόσκοπτη την πρόσβαση σε αυτά.

Οι πολίτες θα έχουν σημαντικό όφελος με μείωση των διδάκτρων τους, αναλογική με τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή κατά 19 τοις εκατό.

Η μείωση θα ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης του σχετικού διατάγματος στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση