ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τμήμα Αρχαιοτήτων: Εκ πρώτης όψεως δεν έχουν επηρεαστεί μνημεία

Το πρωί της Δευτέρας λειτουργοί του Τμήματος θα επισκεφθούν για επιθεώρηση τα ανακηρυγμένα μνημεία στις πληγείσες περιοχές για να διαπιστώσουν την κατάσταση

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Από μια πρώτη ενημέρωση μνημεία, κυρίως εκκλησιαστικά, δεν έχουν επηρεαστεί από τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Αρακαπά, δήλωσε στην «Κ» η διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Μαρίνα Ιερωνυμίδου.

Όπως είπε η κα Ιερωνυμίδου από την έως τώρα ενημέρωση που έχει από τις κατά τόπους μητροπόλεις και άλλους φορείς δεν φαίνεται να υπάρχουν ζημιές στα ανακηρυγμένα μνημεία της περιοχής. Ωστόσο, το πρωί της Δευτέρας λειτουργοί του Τμήματος θα επισκεφθούν για επιθεώρηση τα ανακηρυγμένα μνημεία στις πληγείσες περιοχές για να διαπιστώσουν την κατάσταση. Ιδιαἶτερα κινδύνευσε η Παναγία του Κάμπου του 15ου/16ου αιώνα, στην Ακαπνού, χωρίς ωστόσο να έχει επηρεαστεί. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για το ενετικό γεφύρι της Ακαπνούς. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της Ακαπνούς από την πρώτη στιγμή στις περιοχές ήταν έντονη η παρουσία των πυροσβεστικών δυνάμεων, ώστε να προστατευθεί το χωριό και να μην περάσει  πυρκαγιά στον οικισμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση