ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Φανερωμένης 70 συμμετέχει στο πρώτο Φεστιβάλ του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους

Οι δράσεις στην Λευκωσία συμπεριλαμβάνουν εργαστήρια, συζητήσεις, περιπάτους, και καλλιτεχνικές παρουσιάσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τοποφιλία ΙΙ

9 – 21 Ιουνίου Λευκωσία 2022

Το Φανερωμένης 70 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμμετοχή του στο πρώτο Φεστιβάλ του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, με την στήριξη του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας, των Πολιτιστικών Υπηρεσιών και της Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας.

Το φεστιβάλ του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους πραγματοποιείται παράλληλα σε όλη την Ευρώπη και στοχεύει να φέρει κοντά τους ανθρώπους για να διαμορφώσουν μέσα από τις δράσεις και τις συζητήσεις τους, ένα μέλλον βιώσιμο, συμμετοχικό και με υψηλή ποιότητα ζωής μέσα από την αισθητική!

Οι δράσεις στην Λευκωσία συμπεριλαμβάνουν εργαστήρια, συζητήσεις, περιπάτους, και καλλιτεχνικές παρουσιάσεις και θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 9 και 21 Ιουνίου. Η κύρια θεματική τους θα είναι η ιστορική ανάπτυξη της πόλης, η αστική της οικολογία και η πιθανή μελλοντική κατάσταση του αστικού τοπίου.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 9 Ιουνίου, ημέρα έναρξης του φεστιβάλ του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους. Θα συμπεριλαμβάνει διαδικτυακή σύνδεση με το Europe Vision στις 13:00 στις Βρυξέλλες https://new-european-bauhaus-festival.eu/home ένα εργαστήρι με περιπατητική περιήγηση για urban sketching και δημιουργική γραφή από την καλλιτέχνη Νικολέττα Παπαμιχαήλ και την αρχαιολόγο - ερευνήτρια Κυριακή Τσίρτση, στις 17:00.

Έπειτα στις 10 Ιουνίου θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Ζωγραφίζοντας την Λευκωσία» στη Βιβλιοθήκη της Φανερωμένης (Φανερωμένης 46-48). Η έκθεση, σε μορφή βιβλίου, θα παρουσιάσει το αποτέλεσμα των επιτυχημένων εργαστήριων που έλαβαν χώρα στις 21, 25 και 28 Μαΐου 2022, από τους καλλιτέχνες Chloe Finn, Μιχάλη Χαραλάμπους και Νικολέττα Παπαμιχαήλ.

Την ίδια ημέρα (11:00) θα λάβει χώρα μια διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ Βρυξελλών και Λευκωσίας για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις δράσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες και στην Λευκωσία.

Στις 20 Ιουνίου συνεχίζουμε με μια συζήτηση με την τοπική εικαστική κοινότητα στις 18:30. Το θέμα συζήτησης θα στη συνύπαρξης ανθρώπων, φυτών και ζώων για να οικοδομήσουμε ένα όμορφο και βιώσιμο μέλλον μαζί. Πώς βλέπουμε αυτές τις ιδέες μέσα από το στοιχείο του νερού στο δομημένο περιβάλλον της Λευκωσίας ανά τους αιώνες;

Το πρόγραμμά μας θα αποκορυφωθεί στις 21 Ιουνίου με την παρουσίαση του project ‘Head and Hand - Foun[d]ain’ (2021-2022) της Κυριακής Κώστα σε συνεργασία με το NiMAC, στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλοξενίας για Παραστατικές και Ζωντανές Τέχνες στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ. Στις 21 Ιουνίου λοιπόν, στις 18:00 θα συναντηθούμε όλοι μαζί έξω από το NiMAC και μέσα από ένα συμμετοχικό περίπατο θα καταλήξουμε σε μια δεξαμενή κοντά στα δικαστήρια της Λευκωσίας, όπου θα υπάρξει ανοιχτός διάλογος και ομιλίες σε σχέση με το έργο «Head and Hand - Foun[d]ain».

Βρείτε τις εκδηλώσεις μας στις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Φανερωμένης 70, στο Facebook, Instagram, LinkedIn.
Σας περιμένουμε και μην διστάζετε να μας γράψετε εάν έχετε οποιοδήποτε απορία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9 Ιουνίου 2022
13:00 Europe Vision - New European Bauhaus – Ζωντανή μετάδοση με Βρυξέλλες (https://new-european-bauhaus-festival.eu/home)
17:00- 19:00 Περιπατητή περιήγηση με Urban Sketching / δημιουργική γραφή (παράλληλα)

10 Ιουνίου 2022
09:00 - 17:00 Εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Ζωγραφίζοντας την Λευκωσία» στη Βιβλιοθήκη της Φανερωμένης (Φανερωμένης 46-48 / Πάνω από το κατάστημα «Τσιαούσης» ).
11:00 Ζωντανή συζήτηση με τον Νικόλαο Ακριτίδη από Βρυξέλλες και την ομάδα του Φανερωμένης 70 (Η μετάδοση θα γίνει από το Instagram).

20 Ιουνίου 2022
18:30 συζήτηση με την τοπική εικαστική κοινότητα και τους συμμετέχοντες της δράσης στις 21 Ιουνίου. Προβολή ταινιών μικρού μήκους (διάρκεια 60 λεπτά)

21 June 2022
“Head and Hand – Foun[d]ain” / Κυριακή Κώστα 2021-2022

18:00 Συνάντηση στο NIMAC
18:30-19:30 Συμμετοχικός περίπατος στην πόλη - αφήγηση - ξενάγηση με την Αντιγόνη Μιχαήλ
19:30 - 20:30 Συνάντηση στην δεξαμενή συζήτηση με καλλιτέχνες, θεωρητικούς τέχνης, αρχιτέκτονες και ειδικούς σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς με επίκεντρο το έργο της Κυριακής Κώστα «Head and Hand - Foun[d]ain».
20:30 Δεξίωση

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Μια συνάντηση σε ένα αεροδρόμιο οδηγεί σε μια έντονη, παθιασμένη σχέση, σε γάμο, σπίτι, δουλειά και οικογένεια - όλα φυσιολογικά ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ