ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Venus, Venice and Cyprus» από την Λεβέντειο Πινακοθήκη

Για τον εορτασμό της επετείου συμπλήρωσης 1.600 χρόνων από την ίδρυση της πόλης της Βενετίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στηρίζοντας τις οργανωμένες δράσεις του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας για τον εορτασμό της επετείου συμπλήρωσης 1.600 χρόνων από την ίδρυση της πόλης της Βενετίας, η Λεβέντειος Πινακοθήκη παρουσιάζει το βίντεο ‘Venus, Venice and Cyprus’.

Η περίοδος της Ενετοκρατίας στην Κύπρο (1489-1570), όταν η Λευκωσία ήταν το διοικητικό κέντρο του νησιού, θεωρείται πολυσήμαντη, αφού διαμόρφωσε την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή, ενώ υπήρξε καθοριστική για τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα του νησιού. Οι διάφορες δράσεις που διοργανώνονται με αφορμή την επέτειο των 1.600 χρόνων από την ίδρυση της πόλης της Βενετίας, έχουν σκοπό να προσφέρουν δυναμικές επιλογές όχι μόνο για την ενημέρωση, αλλά και για τη συμμετοχή των πολιτών των δύο πόλεων στην κοινή ιστορία της Δημοκρατίας της Βενετίας και της Κύπρου.

Μια παραγωγή της Alpha Square, βασισμένη στο ομώνυμο δοκίμιο του καθηγητή Peter Humfrey, το οποίο δημοσιεύτηκε στον κατάλογο της προσωρινής έκθεσης «Παράδοξη Αφροδίτη», που παρουσιάστηκε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018, και συνδέει την Αφροδίτη και τη γενέτειρά της Κύπρο με τη Βενετία.

Σκεπτικό και αφήγηση: Ανδρέας Αραούζος
Ημερομηνία ανάρτησης στις σελίδες Facebook & Instagram και το κανάλι You Tube της Λεβεντείου Πινακοθήκης: 5 Μαΐου 2021

Το βίντεο θα προβληθεί στην αγγλική γλώσσα.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση