ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υφ. Πολιτισμού: Πολλαπλή η επίδραση των μουσικών φεστιβάλ στις αγροτικές περιοχές

ο κ. Γιάννης Τουμαζής επισκέφθηκε την Κυριακή το Φεστιβάλ Φέγγαρος στον Κάτω Δρυ

ΚΥΠΕ

Τα μουσικά φεστιβάλ στις αγροτικές περιοχές έχουν μία εξαιρετικά θετική επίδραση στην κοινότητα που τα φιλοξενεί, είπε ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιάννης Τουμαζής, ο οποίος επισκέφθηκε την Κυριακή το Φεστιβάλ Φέγγαρος στον Κάτω Δρυ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Τουμαζής σημείωσε πως η επίδραση αυτή είναι πρωτίστως και αυτονόητα οικονομική, αφού συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης και στη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα είναι ενισχυτική του πολιτιστικού τουρισμού καθώς επίσης και κοινωνική, αφού ενδυναμώνει τους μόνιμους κατοίκους της κοινότητας προβάλλοντας και ενισχύοντας το χωριό τους.

«Ο Φέγγαρος είναι ένα φεστιβάλ με αξίες και όραμα, με κοινή συνισταμένη την καινοτομία και το καινούριο στη μουσική σκηνή, που έχει καθιερώσει εδώ και 10 χρόνια μια υψηλών προδιαγραφών διοργάνωση, για την οποία η Κύπρος πρέπει να είναι περήφανη», συμπλήρωσε ο Υφυπουργός, προσθέτοντας πως συγκροτήματα, καλλιτέχνες, djs, και performers από όλο τον κόσμο φέρνουν στον Κάτω Δρυ ένα αέρα πολυποτισμικότητας και πρωτοπορίας που καλείται να συνομιλήσει με την κυπριακή παράδοση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση