ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2030 η Λευκωσία

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης η εταιρία Nicosia For Art έχει αναλάβει να ετοιμάσει και να υποβάλει την αίτηση

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2030 θα διεκδικήσει και η Λευκωσία,μετά τις υποψηφιότητες της Λάρνακας και της Λεμεσού, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην Οικονομική Καθημερινή ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας Γιώργος Παπαγεωργίου. Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας για τις εκδηλώσεις που έχουν ενταχθεί στο ενδιάμεσο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας, το «Φεστιβάλ που δεν τελειώνει» είπε πως επανασυστήθηκε η εταιρία Nicosia For Art, η οποία το 2017 είχε αναλάβει να εκπονήσει τον σχεδιασμό για ανάληψη από την πρωτεύουσα τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2017, λέγοντας χαρακτηριστικά «Η στενή συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας ενδυναμώνεται μέρα με τη μέρα ενόψει και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου να διεκδικήσει η Λευκωσία τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2030, αλλά και να αναθέσει στη Nicosia For Art την ετοιμασία και υποβολή της σχετικής αίτησης», προσθέτοντας «κατά την υποβολή της υποψηφιότητας της Λευκωσίας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017, χρησιμοποιήθηκε και η εταιρεία Nicosia For Art».


Λάρνακα και Λεμεσός στην κούρσα

Σημειώνεται πως τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2030 διεκδικούν και η Λάρνακα και η Λεμεσός. Αμφότερες οι πόλεις έχουν ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους, έχοντας ήδη συστήσει η μεν Λάρνακα τον Οργανισμό «Λάρνακα 2030 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», με πρόεδρο τον Ντίνο Λευκαρίτη, γενικό διευθυντή τον Σπύρο Πίσυνο και καλλιτεχνική διευθύντρια την Κέλλυ Διαπούλη. Η Λεμεσός σύστησε τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Λεμεσός 2030, με πρόεδρο τον δρα Πίττα, αντιπρόεδρο τη Γεωργία Ντέτσερ, η οποία ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια του Πάφος 2017. Η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή έχει προκηρυχθεί χωρίς να έχει ακόμα πληρωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση