ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

1821 Απομνημονεύματα και διηγήσεις με την πένα των πρωταγωνιστών – Τόμος 2: Εμμανουήλ Ξάνθος

Την Κυριακή 24 Μαΐου μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σάς προσφέρει κάθε μήνα ένα βιβλίο με κείμενα γραμμένα από καπεταναίους, Φαναριώτες, κληρικούς, προκρίτους, στρατιωτικούς και φιλέλληνες. Πρόκειται για κείμενα κυρίως απομνημονευματικά, προσωπικοτήτων που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο ή άμεση εμπλοκή –από διαφορετική σκοπιά ο καθένας– και γράφτηκαν σε μικρή χρονική απόσταση από τα επαναστατικά γεγονότα. Παραδίδονται στο αναγνωστικό κοινό στην πρωτότυπη –πολυτονική– μορφή. Τα συνοδεύουν εκτεταμένες εισαγωγές για τον συγγραφέα τους και τη σημασία του κειμένου, επεξηγηματικά σχόλια –γραμμένα και τα δύο από πανεπιστημιακούς που ασχολούνται με την Επανάσταση–, καθώς και πλούσια εικονογράφηση. Στον δεύτερο τόμο τα Απομνημονεύματα περί της Φιλικής Εταιρείας υπό του Εμμανουήλ Ξάνθου.

Μέσα από αυτό τον τόμο παρουσιάζεται η πολυκύμαντη ζωή, ο διαρκής και πολυεπίπεδος αγώνας ενός πρωτεργάτη της Ελευθερίας, του Εμμανουήλ Ξάνθου, καθώς και η δράση της Φιλικής Εταιρείας, που καλύπτει την περίοδο από το 1813 έως τον θάνατό του το 1851.
Επίσης αυτή την εβδομάδα, στο πακέτο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ το Beautiful People καθώς και το ακριβές αντίγραφο του έργου του Μιχάλη Μιχαηλίδη, «Αυτοί που Έμειναν Πίσω», προσφορά της Λεβεντείου Πινακοθήκης και της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, μέσω του προγράμματος «Μένω σπίτι - γνωρίζω τους Κύπριους δημιουργούς της πρώτης γενιάς».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση