ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένας αιώνας γεμάτος Ελλάδα!

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου με την «Κ»

Newsroom K

Κάθε εβδομάδα δίνουμε ραντεβού με την ελληνική Ιστορία, μέσω του λευκώματος ΕΛΛΑΔΑ 20ός ΑΙΩΝΑΣ και ταξιδεύουμε μαζί στα σημαντικότερα γεγονότα που σφράγισαν την πορεία της χώρας. Στην προετοιμασία αυτού του ταξιδιού συνοδοιπόροι μας είναι οι πολυάριθμοι έγκριτοι επιστήμονες που υπογράφουν τα κείμενα, ενώ την αναζήτηση σπάνιων φωτογραφικών ντοκουμέντων στηρίζουν τα μεγαλύτερα μουσεία και οι σημαντικότεροι συλλέκτες της χώρας.

Μεσοπόλεμος: Η διεθνής οικονομική κρίση και η ελληνική χρεοκοπία του 1932 ρίχνουν τη σκιά τους στη χώρα. Στην Ευρώπη πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου. Σε αυτό το κλίμα, η Ελλάδα του 1930 – 1040 που παρουσιάζεται σε αυτό τον τόμο του λευκώματος της Καθημερινής, ζει περίοδο πολιτικής αστάθειας: στρατιωτικά κινήματα, παλινόρθωση της βασιλείας, επιβολή της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά.

Κι αν η οικονομία κατόρθωσε να ανακάμψει, στην πολιτική κυριαρχεί το καθεστώς της 4ης Αυγούστου – ελληνική έκφραση της «εποχής των δικτατόρων» στη Γηραιά Ήπειρο.

Η χώρα προσπάθησε να αποφύγει τον πόλεμο, όμως η επιθετικότητα του ιταλικού φασισμού δεν το επέτρεψε. Ένα χρόνο μετά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ιατλικό υποβρύχιο θα τορπιλήσει την «Έλλη». Ακολουθεί το «Όχι» του Μεταξά στο ιταλικό τελεσίγραφο.

Μαζί, το Beautiful People, και ένα πλούσιο τεύχος του περιοδικού Εύκολα & Σπιτικά με την υπογραφή της Αθηνάς Λοϊζίδου, αυτή την Κυριακή με την «Κ» με μόνο €3.50.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

X