ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναζητώντας το zero waste

Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αποστολή Κέρκυρα: Όταν πριν από λίγα χρόνια το νησί ξεχείλισε από σκουπίδια, οι κάτοικοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους: καθάρισαν τον τόπο τους και αγκάλιασαν την κουλτούρα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Ο δημοσιογράφος των New York Times Α. Τζ. Τζέικομπς αποφάσισε να ζήσει μία μέρα χωρίς πλαστικό. Δεν επιτρεπόταν ούτε να το ακουμπήσει. Τα συμπεράσματά του ήταν αποκαλυπτικά, κυρίως για τον τρόπο που ζούμε.

Η βιομηχανία του φυκιού ανεβαίνει με ταχύτατους ρυθμούς κάθε χρόνο, με απίθανες ιδέες από διάφορα σημεία του πλανήτη: Μπορεί το φύκι να λειτουργήσει ως υποκατάστατο του πλαστικού; Τι είναι ένα βρώσιμο φακελάκι με νερό; Πώς αξιοποιείται το κόκκινο φύκι της Αυστραλίας;

Το κομπόστ ανθίζει: Πώς τα υπολείμματα της κουζίνας, αντί να πεταχτούν στα σκουπίδια, μπορούν μέσα από μια απλή διαδικασία να λειτουργήσουν τονωτικά για τον κήπο σας.

Ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά έχουμε καταφέρει να γεμίσουμε σκουπίδια ακόμα και το διάστημα. Πώς έγινε αυτό; Γιατί αποτελεί πρόβλημα; Και πώς καθαρίζεται το διάστημα;

Μαζί Tv Οδηγός και το περιοδικό «Κάρολος Γ’ Η Στέψη». 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση