ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εδώ Κίεβο», μια συγκλονιστική μαρτυρία

Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η καταστροφή θέλει να τη μοιράζεσαι, μόνο όταν την αφηγείσαι αναγνωρίζεται ως τέτοια. Όταν τη μοιράζεσαι, μπορεί να είναι και κάτι σαν διέξοδος, που ’ναι η ελπίδα ότι, αν τα πεις όλα και τα μοιραστείς κάποια στιγμή, κάποιος από τους αποδέκτες θα μπορέσει να βάλει ένα τέλος στην καταστροφή». Η συγγραφέας και φωτογράφος Γεβγκένια Μπελορούσετς καταγράφει στο ημερολόγιό της σκέψεις, εικόνες, γεγονότα μέσα από την καρδιά του πολιορκημένου Κιέβου. Το «Κ» παρουσιάζει αποσπάσματα αυτού του συγκλονιστικού χρονικού.

Ο εικαστικός Πάβλο Μάκοφ

⇒Υπό κανονικές συνθήκες, ο 63χρονος εικαστικός Πάβλο Μάκοφ θα ταξίδευε τον Απρίλιο από το Χάρκοβο στην Μπιενάλε της Βενετίας, για να παρουσιάσει τη νέα του εγκατάσταση στο ουκρανικό περίπτερο. Τώρα ο ίδιος δεν μπορεί να παρευρεθεί, αλλά το έργο του φυγαδεύτηκε και θα παρουσιαστεί κανονικά. Αυτή είναι η ιστορία της καλλιτεχνικής του πορείας.

Η επιστήμη της ευτυχίας

⇒Πώς να βρούμε την ευτυχία (χωρίς να την ψάχνουμε); Η καθηγήτρια ψυχολογίας του Yale, Λόρι Σάντος, διοργάνωσε το πιο δημοφιλές μάθημα στην ιστορία του πανεπιστημίου. Το θέμα του; Η επιστήμη της ευτυχίας. Της ζητήσαμε να μοιραστεί κάποια από τα μυστικά της.

Το κρυφό μυστικό του Πειραιά

⇒Ανακαλύψτε μαζί μας το κρυφό μυστικό του Πειραιά: τα ταμπούρια του Καραϊσκάκη, το υπαίθριο «μουσείο γλυπτικής» της Ανάστασης, ττο λαοφιλές πάρκο Λιπασμάτων, έναν τάφο που -μπορεί να- είναι του Θεμιστοκλή. Η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι είναι γεμάτες εκπλήξεις για τους ανυποψίαστους Αθηναίους.

Πενήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Νονού

⇒«Για κάποιο λόγο, ο Κόπολα ήθελε εμένα». Πενήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Νονού, ο 81χρονος σήμερα Αλ Πατσίνο θυμάται τον πρώτο του μεγάλο ρόλο: πώς του δόθηκε, πώς τον προσέγγισε και πώς συνδέθηκε για πάντα με τον Μάικλ Κορλεόνε.
Μη χάσετε το νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 10 Απριλίου μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής ενώ μέσα στο ίδιο πακέτο Beautiful People, πρώτος τόμος ΕΞΟΔΟΣ και NEW YORK TIMES.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση