ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένα τεύχος για τον Χρόνο

Στο περιοδικό «Κ» με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Ιταλός Κάρλο Ροβέλι, ο διάσημος ποιητής της Φυσικής, ο «νέος Χόκινγκ» και περίφημος εκλαϊκευτής της επιστήμης, μιλάει αποκλειστικά στο «Κ».

Η 20χρονη σπρίντερ Πολυνίκη Εμμανουηλίδου κάθε τόσο σπάει καινούργια ρεκόρ στον ελληνικό στίβο και περιγράφει τη μάχη της με το χρονόμετρο, την αδρεναλίνη της ταχύτητας, αλλά και τη διαχείριση του προσωπικού της χρόνου.

Τι συμβαίνει όταν οι ποπ σταρ παύουν να είναι νέες, δροσερές και σέξι; Πού τις οδηγεί η κοινή γνώμη και η μουσική βιομηχανία; Και ποιον ενδιαφέρουν σήμερα τα καινούργια τραγούδια της Μαντόνα;

Screen time. Ο όρος διαδίδεται ταχύτητα ως ένα σύνθημα προβληματισμού για τις ώρες που περνάμε μπροστά στην οθόνη. Είναι πολλές. Αλλά είναι, τελικά, τόσο κακό;

Γιατί δεν έχουμε χρόνο; Τι φταίει; Ο ψηφιακός μας εαυτός που όλο κάτι ζητάει; Η κίνηση; Οι ώρες στο γραφείο; Πού πήγε ο χρόνος μας και πώς προσπαθούμε να τον κερδίσουμε πίσω;

Η επιστήμη και η τεχνολογία δίνουν την ευκαιρία σε σύγχρονους θαυμαστές του Μαθουσάλα να ονειρεύονται και να επιδιώκουν ζωή χωρίς τέλος.

Το πρακτορείο Μάγκνουμ επέλεξε για μας κάποιες εικόνες από το αρχείο του όπου αποτυπώνεται η πολύ ιδιαίτερη σχέση της φωτογραφίας με τον χρόνο.

Ο Αμερικανός φωτογράφος Στίβεν Γουίλκς μάς εξηγεί πώς κατάφερε να κερδίσει τον χρόνο δημιουργώντας εικόνες με «διάρκεια».

Ο Μάνος Στεφανίδης, Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανατρέχει σε έργα τέχνης που προσπάθησαν να αποτυπώσουν τον χρόνο.

Trivia: Μια φυλή που δεν μετράει τον χρόνο, το πρώτο ρολόι, τα 9.58 δευτερόλεπτα του Μπολτ, ο Doctor Who, η διάρκεια των ονείρων, ιστορικές πληροφορίες και παραλειπόμενα, επιστημονικές παρατηρήσεις και σημειώσεις από την ποπ κουλτούρα. 

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί με την «Καθημερινή της Κυριακής».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση