ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γαστρονόμος Αυγούστου

Αυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα τεύχος γεμάτο με τον καυτό ήλιο, το χρώμα και άρωμα του ελληνικού καλοκαιριού.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Γεμιστά - Απίθανες συνταγές Διότι Αύγουστος χωρίς ΓΕΜΙΣΤΑ, γίνεται; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Χωρίς τις κατακόκκινες ντομάτες, γεμισμένες με ρύζι και μυρωδικά, τους φίνους κολοκυθοανθούς με πλιγούρι και ψιλοκομμένα λαχανικά, περιχυμένους με μια δροσερή γιαουρτένια σάλτσα, τα γεμιστά με όλα τα λαχανικά του θέρους και μπόνους λαχανικά τουρλού στο ίδιο ταψί;

Τι θα ήταν το καλοκαίρι χωρίς ένα μεζέ για τη μπύρα ή το ούζο μας και μάλιστα όταν αυτός ο μεζές είναι ένα τρυφερός κολοκυθοανθός πανέ γεμιστός με τυριά;

Χωρίς ένα ταψί με ντομάτες, πιπεριές και κολοκύθια, σιγοψημένα σε μπόλικο ελαιόλαδο (σαν κονφί) και εμπλουτισμένα με φιστίκια Αιγίνης, ή γεμιστές πιπεριές με κουσκούς και αγαπημένες γαρίδες; Χωρίς κολοκύθια γεμιστά με κιμά και βουτυράτη γραβιέρα; Αλλά και χωρίς μεσογειακές και εξωτικές συνταγές που δίνουν την απαραίτητη φλόγα και ένταση στη γεύση μας όπως οι ταϊλανδέζικες γεμιστές πιπεριές με κάσιους, αρωματικό ρύζι, ροδάκινα και γάλα καρύδας, αλλά και οι μαροκινές μελιτζάνες με αρνίσιο κιμά, ρύζι και χαρίσα και οι απολύτως μεσογειακές μελιτζάνες με λουκάνικα και γιαούρτι;

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Τα κλασικά: Ο Χριστόφορος Πέσκιας μας φτιάχνει τους τελειότερους κολοκυθοκεφτέδες.

Ψαροφαγία: ο Λευτέρης Λαζάρου, ετοιμάζει μοναδικές σουπιές με μακαρόνια

Τον Στέλιο Παρλιάρο να ετοιμάζει μοναδικά αυγουστιάτικα γλυκά και επιδόρπια με σταφύλια και σύκα, μαζί με μια φανουρόπιτα-έκπληξη.

Μαζί το Κ, Disney και το περιοδικό Hours.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση