ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ Νοεμβρίου - Η μεγάλη κουζίνα της Μικράς Ασίας

Αυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ακολουθούμε τα χνάρια των προσφύγων της Μικράς Ασίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και καταγράφουμε άγνωστες συνταγές και μαρτυρίες 5 γενεών.

Τούτο το τεύχος που ετοιμάσαμε με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, δεν είναι απλώς μία ακόμη καταγραφή σμυρναίικων συνταγών. Σχεδόν 5 γενιές μετά τη μεγάλη καταστροφή, οικογένειες Μικρασιατών μοιράζονται μαζί μας μνήμες και οικογενειακές ιστορίες και μας μαγειρεύουν τις συνταγές με τις οποίες μεγάλωσαν. Ταξιδέψαμε σε ενδεικτικούς, αλλά σημαντικούς θύλακες μικρασιατικών κοινοτήτων σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμη, η Αθηνά Λοιζίδου μας στήνει ένα νηστίσιμο τραπέζι με μαλάκια, ετοιμάζοντας μας ένα Dynamite Sushi bowl και ένα υπέροχο μαύρο ριζότο με σουπιές.

Μαζί βιβλίο «Μήλον της Έριδος» τ. Α, K, New York Time και VOGUE με επιπλέον €2.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση