ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαστρονόμος Σεπτεμβρίου: «Αττική κουζίνα»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εξερευνούμε την ύπαιθρο της Αθήνας και χαρτογραφούμε το αττικό DNA. Aνακαλύπτουμε έναν σπάνιο πλούτο λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Ομόνοια. Πανάρχαια έθιμα, εμβληματικά αττικά προϊόντα, σπουδαίες αρβανίτικες και σαρακατσάνικες συνταγές, συνταγές που συνεχίζουν κατά παράδοση… και μαγειρεύονται στις πίσω αυλές της Αθήνας.

Ένας ολόκληρος ζωντανός, παλλόμενος παραγωγικός κόσμος που ζει και αναπνέει γύρω από την ελλαδική πρωτεύουσα.
Η Αττική δεν είναι απλά ένας τόπος με σπουδαία – πλην όμως άγνωστη- κουζίνα. Είναι ένας τόπος με το τέλειο κλίμα για σπουδαία αγροτικά προϊόντα. Η παραδοσιακή κουζίνα της Αττικής σε ένα συλλεκτικό τεύχος.

Ακόμη η Αθηνά Λοιζίδου υποδέχεται το φθινόπωρο με συνταγές εποχής. Μας φτιάχνει το αγαπημένο της ελληνικό στιφάδο, ριζότο με σπαράγγια, κέικ με δαμάσκηνα και ροδάκινα, υγιεινά περφέ με σύκα.

Μαζί Hours, K και New York Times

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

X