ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γεώργιος Πολ. Γεωργίου - Ζεύγος Ελληνοκυπρίων (1963)

Την Κυριακή 31 Μαΐου μαζί με την Καθημερινή

Newsroom K

H Λεβέντειος Πινακοθήκη και η εφημερίδα «Η Καθημερινή» φέρνουν και αυτή την εβδομάδα τους πρωτοπόρους Κύπριους ζωγράφους σε κάθε κυπριακό σπίτι.

Μετά τον Αδαμάντιο Διαμαντή, τον Ιωάννη Κισσονέργη, τη Λουκία Νικολαΐδου – Βασιλείου, τον Μιχάλη Μιχαηλίδη, ήρθε και η σειρά του Γεώργιου Πολ. Γεωργίου.

Κάντε κτήμα σας ακόμη ένα κομμάτι της κυπριακής τέχνης και ιστορίας ανυπολόγιστης αξίας σε ακριβές αντίγραφο, προσφορά της Λεβεντείου Πινακοθήκης, μέσω του προγράμματος «Μένω σπίτι - γνωρίζω τους Κύπριους δημιουργούς της πρώτης γενιάς».

Για αυτή την Κυριακή: το έργο του Γεώργιου Πολ. Γεωργίου, «Ζεύγος Ελληνοκυπρίων»

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Γεώργιος Πολ. Γεωργίου ζωγράφισε το έργο αυτό που απεικονίζει ένα ζευγάρι Ελληνοκυπρίων το 1963 και στο ίδιο ακριβώς μέγεθος και σε παρόμοια σανιδόσχημη επιφάνεια και ένα ζευγάρι Τουρκοκυπρίων. Τα δύο έργα λειτουργούν ως δίπτυχο.

Ο Γεωργίου είχε χρησιμοποιήσει προηγουμένως τα ίδια δύο ζευγάρια ως ένα από τα θεματικά στοιχεία μιας μνημειακής σύνθεσης που εμπνεύστηκε από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τίτλο «Η Ξαναγέννηση της Κύπρου». Το έργο αυτό παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση που έγινε στο Λήδρα Πάλας μαζί με άλλα 41 έργα του καλλιτέχνη που βρέθηκαν στο εργαστήριό του στην Αμμόχωστο και επιστράφηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους τον Φεβρουάριο του 2020.

Επίσης αυτή την εβδομάδα, στο πακέτο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ το Beautiful People, ένα ακόμη βιβλίο της σειράς «20ός αιώνας: 1990 – 2000» καθώς και το ένθετο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

X