ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γεώργιος Πολ. Γεωργίου - Ζεύγος Ελληνοκυπρίων (1963)

Την Κυριακή 31 Μαΐου μαζί με την Καθημερινή

Newsroom K

H Λεβέντειος Πινακοθήκη και η εφημερίδα «Η Καθημερινή» φέρνουν και αυτή την εβδομάδα τους πρωτοπόρους Κύπριους ζωγράφους σε κάθε κυπριακό σπίτι.

Μετά τον Αδαμάντιο Διαμαντή, τον Ιωάννη Κισσονέργη, τη Λουκία Νικολαΐδου – Βασιλείου, τον Μιχάλη Μιχαηλίδη, ήρθε και η σειρά του Γεώργιου Πολ. Γεωργίου.

Κάντε κτήμα σας ακόμη ένα κομμάτι της κυπριακής τέχνης και ιστορίας ανυπολόγιστης αξίας σε ακριβές αντίγραφο, προσφορά της Λεβεντείου Πινακοθήκης, μέσω του προγράμματος «Μένω σπίτι - γνωρίζω τους Κύπριους δημιουργούς της πρώτης γενιάς».

Για αυτή την Κυριακή: το έργο του Γεώργιου Πολ. Γεωργίου, «Ζεύγος Ελληνοκυπρίων»

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Γεώργιος Πολ. Γεωργίου ζωγράφισε το έργο αυτό που απεικονίζει ένα ζευγάρι Ελληνοκυπρίων το 1963 και στο ίδιο ακριβώς μέγεθος και σε παρόμοια σανιδόσχημη επιφάνεια και ένα ζευγάρι Τουρκοκυπρίων. Τα δύο έργα λειτουργούν ως δίπτυχο.

Ο Γεωργίου είχε χρησιμοποιήσει προηγουμένως τα ίδια δύο ζευγάρια ως ένα από τα θεματικά στοιχεία μιας μνημειακής σύνθεσης που εμπνεύστηκε από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τίτλο «Η Ξαναγέννηση της Κύπρου». Το έργο αυτό παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση που έγινε στο Λήδρα Πάλας μαζί με άλλα 41 έργα του καλλιτέχνη που βρέθηκαν στο εργαστήριό του στην Αμμόχωστο και επιστράφηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους τον Φεβρουάριο του 2020.

Επίσης αυτή την εβδομάδα, στο πακέτο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ το Beautiful People, ένα ακόμη βιβλίο της σειράς «20ός αιώνας: 1990 – 2000» καθώς και το ένθετο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πάνω από 2.000 οι συλλήψεις στις διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι

«Πούτιν και Ερντογάν, ίδιο πιτσίμι! »
ΑΚΑ  |  12:28

«Είχαμε σχέση, δεν ήταν βιασμός»

«Ένας γάδαρος βιαστής μίλησε. Κανονίστε τον!!!»
ΑΚΑ  |  12:27

Σε ελεύθερη πτώση το bitcoin το τελευταίο 15νθήμερο

«Φίλος, γνώστης των οικονομικών είπε προ 3 ετών ότι οι `ανακαλύψαντες` το bitcoin θα βρεθούν πίσω από ...»
ΑΚΑ  |  12:25

Πρ. Βουλής στην «Κ»: Μονόδρομος η δημοσιοποίηση της Λίστας Γιωρκάτζη

«Πρόεδρε της Βουλής, άμα το δούμε εν να τα πιστέψουμε! Το γεγονός ότι ανήκεις στο ΑΚΕΛ μας κάνει να ...»
ΑΚΑ  |  12:20

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση