ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Για όλα φταίει το πεύκο;

Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κάθε φορά την επομένη καταστροφικών πυρκαγιών η συζήτηση επιστρέφει διαρκώς στο ίδιο θέμα: μήπως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσουμε τα πευκοδάση μας με άλλα είδη; Το σημείο μηδέν της άτυπης εκστρατείας δαιμονοποίησης των πεύκων στην Ελλάδα θεωρείται η φωτιά στο Μάτι. Χαρακτηρίστηκαν ως «δέντρα-δολοφόνοι», ένας βασικός λόγος που αυτή η δραματική φωτιά εξελίχθηκε τόσο άσχημα. Η δαιμονοποίηση του πεύκου οφείλεται σε μια σειρά από λόγους που εκ πρώτης όψεως έχουν βάση. Αλλά τι ισχύει στην πραγματικότητα; Και γιατί είμαστε τόσο διστακτικοί να εμπλουτίσουμε τις αναδασώσεις μας με άλλα, περισσότερο βραδυφλεγή είδη;

Οι αγώνες του Τόκιο θα μείνουν στην Ιστορία ως η διοργάνωση της πανδημίας αλλά και για όλες τις απροσδόκητες ιστορίες που γέννησαν. Και αυτές σας παρουσιάζουμε στο πλούσιο αφιέρωμα αυτής της εβδομάδας.

Τα φωτάκια ανάβουν και κόσμος στέκεται κάτω από τον πλατάνι της πλατείας, κοιτώντας τον χάρτη για να διαλέξει ποιο δρώμενο θα παρακολουθήσει πρώτα: ζήσαμε από κοντά τις Γιορτές Ρόκκας, ένα χειροποίητο, καλλιτεχνικό φεστιβάλ δυτικά των Χανίων που κάθε χρόνο έχει να διηγηθεί και μια καινούργια ιστορία.

Διαβάστε, επίσης, μια (πραγματικά) διαφορετική συνέντευξη του Ουκρανού πιανίστα Λιουμπιμίρ Μέλνικ ο οποίος ετοιμάζεται να παρουσιάσει στην Αθήνα το δικής του εμπνεύσεως μουσικό σύμπαν της Αδιάλειπτης Μουσικής.

Μαζί Beautiful People και Disney.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ένατος τόμος αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Ο όγδοος τόμος αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ