ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιορτάζουμε δύο αιώνες ελληνογαλλικής φιλίας

Eκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο μαζί με την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης το «Κ» αφιερώνει το νέο του πολυσέλιδο, συλλεκτικό τεύχος στην ειδική σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γαλλία, μια χώρα παραδοσιακό μας σύμμαχο στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα. Εξερευνούμε τις απαρχές αυτού του προνομιακού δεσμού επιστρέφοντας στις ρίζες του Γαλλικού φιλελληνισμού αλλά και στα πρώτα βήμα μιας στενής εμπορικής ανταλλαγής που συνέβαλε πολλαπλώς στην επιβίωση και στην ανάπτυξη του πρώιμου ελληνικού κράτους του 19ου αιώνα. Εμβαθύνουμε στις γαλλικές αλλά και στις ελληνικές επιρροές σε μια σειρά διαφορετικών τομέων, από την τέχνη μέχρι την γαστρονομία. Σε μια σημαντική αποκλειστικότητα, ο διευθυντής του Λούβρου Ζαν-Λικ Μαρτίνεζ υποδέχεται το «Κ» στο μεγάλο μουσείο της Ευρώπης και αφηγείται τον καταλυτικό τρόπο με τον οποίο η ελληνική τέχνη επέδρασε στην ζωή του.

Ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης συναντά στο Παρίσι εξέχουσες προσωπικότητες της γαλλικής ζωής με ελληνικό αίμα ενώ η συντακτική ομάδα του περιοδικού συστήνει Έλληνες και Γάλλους που έχτισαν μαζί την ζωή τους στην Ελλάδα. Επισκεπτόμαστε στο Μπορντό μια κυρία του γαλλικού αμπελώνα, την Ελληνίδα Κορίνα Μεντζελοπούλου, μιλάμε με τον πρώτο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και φίλο της Ελλάδας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, περπατάμε στους δρόμους της Αθήνας και ανακαλύπτουμε γνωστά αλλά και άγνωστα γαλλικά τοπόσημα.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από ένα τέτοιο τεύχος μια χορταστική κατάδυση στα μυστικά της γαλλικής γαστρονομίας μέσα από εμβληματικούς σεφ και ελληνικά εστιατόρια.

Μη χάσετε το νέο «γαλλικό» τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο, μαζί Μαζί το περιοδικό Κ και τα Κλασσικά εικονογραφημένα 1821 καθώς και το περιοδικό must.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

Αυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Ο δωδέκατος και τελευταίος τόμος αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ