ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η αναβίωση ενός μύθου και άλλες ντιζάιν ιστορίες

Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ύστερα από 28 χρόνια αναμονής, το θρυλικό εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα επιστρέφει και μαζί του εγκαινιάζεται ένα νέο, πολυτελές ξενοδοχείο, που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τουριστικό χάρτη της συμπρωτεύουσας. Το «Κ» μπαίνει πρώτο στον ζωντανό μύθο της αστικής Θεσσαλονίκης και συναντά τους οικοδεσπότες αλλά και εκλεκτούς καλεσμένους.

Υπάρχει ντιζάιν made in Greece; Έντεκα σχεδιαστές και design studios μοιράζονται τις απόψεις τους γύρω από την ταυτότητα του ελληνικού σχεδιασμού, σχολιάζουν τον αντίκτυπο που έχει το έργο τους στη διεθνή σκηνή και επισημαίνουν τι πρέπει να γίνει για να ενισχυθεί το κλίμα εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει τον τελευταίο καιρό την ελληνική δημιουργικότητα.

Η Martina Mondadori των οικογενειών Mondadori -ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος στην Ιταλία- και Zanussi -ένα από τα ισχυρότερα brand οικιακού εξοπλισμού παγκοσμίως- δεν είναι (απλώς) μια όμορφη socialite, με λαμπερή ζωή και φωτογενή στιγμιότυπα ζωής. Είναι η εκδότρια του coffee table περιοδικού διακόσμησης και interior design Cabana. Και αυτός είναι ο λόγος που θελήσαμε να μιλήσουμε μαζί της.

Εσείς ξέρετε τι είναι το «Resimercial»; Ενώ η πανδημία επιταχύνει ριζικές αλλαγές στον τρόπο που εργαζόμαστε, ζητήσαμε από ένα ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο με μεγάλη σχετική εμπειρία να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά μιας νέας εργασιακής πραγματικότητας που ήρθε για να μείνει.

Οι επτά Έλληνες δημιουργοί που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Βενετία, στο δεύτερο Homo Faber Event –τη μεγαλύτερη διοργάνωση για την ευρωπαϊκή χειροτεχνία στην Ευρώπη–, μιλούν για παλιές τεχνικές και τη σύνδεσή τους με το σήμερα, αλλά και για την αξία τού να δημιουργεί ο άνθρωπος με τα χέρια του.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί τη 1 Μαΐου μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Στο τεύχος Μαΐου του Γαστρονόμου αυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ