ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η ελληνική ανακάλυψη του διαστήματος

Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Περίπου 2.500 άνθρωποι στη χώρα μας βάζουν αυτή τη στιγμή το λιθαράκι τους για την κατάκτηση του διαστήματος μέσω των αποστολών της ESA. Το «Κ» επισκέφτηκε εταιρείες, πανεπιστήμια, ιδρύματα και κατέγραψε μια ζωηρή και ελπιδοφόρα κινητικότητα.
Ένας συνεργάτης του «Κ» βρέθηκε στο Εθνικό Πάρκο Μανού στον Περουβιανό Αμαζόνιο και μας μετέφερε την περιπέτειά του σε ένα από τα τελευταία «άγρια» σημεία του πλανήτη.

Μια συζήτηση με τον Νταμιέν Ζαλέ, τον χορογράφο που είναι γνωστός ως «ο γκουρού της Μαντόνα», ο οποίος μας μίλησε για τη συνεργασία του με τη «βασίλισσα» της ποπ, αλλά και τους σταθμούς της μεγάλης και παράξενης καριέρας του.

Η οδός Τρώων των Άνω Πετραλώνων βρέθηκε στη λίστα του βρετανικού Time Out με τους «πιο κουλ δρόμους στον πλανήτη». Κάναμε μια βόλτα για να καταλάβουμε τι την κάνει τόσο ιδιαίτερη, αλλά και τι μπορεί να μην έλαβαν υπόψη τους οι Άγγλοι.
Κάναμε ένα διατροφικό πείραμα προσπαθώντας να μετρήσουμε την εξάρτησή μας από τη ζάχαρη, να καταλάβουμε αν είναι ρεαλιστικό να ζήσει κανείς χωρίς αυτήν, αλλά και το πώς αντιδρά ο οργανισμός έπειτα από τριάντα μέρες αποτοξίνωσης.

Η Κατερίνα Μαυρογεώργη μελέτησε το έργο και τη ζωή της Σάρλοτ Μπροντέ, ετοίμασε μια υβριδική παράσταση και μας περιγράφει τι μπορεί να μας διδάξει σήμερα μια ηρωίδα της βικτωριανής Αγγλίας όπως η Τζέιν Έιρ.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 21 Απρίλιου με την «Καθημερινή».

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση