ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Vogue Greece Ιανουαρίου υποδέχεται τη νέα χρονιά με ένα τεύχος αφιερωμένο στα ζώα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα ζώα χαρίζουν ανιδιοτελή αγάπη, γίνονται καταφύγιο στις πιο δύσκολες στιγμές και μοιράζουν μαθήματα ζωής. Η Vogue Greece Ιανουαρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, είναι αφιερωμένη στη σχέση μας με τα ζώα και στους ανθρώπους που έχουν αφοσιωθεί στη φροντίδα και την προστασία τους.

Ανάμεσά τους η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, ιδρύτρια της οργάνωσης Save a Greek Stray, που περιγράφει στη Vogue Greece Ιανουαρίου τη δέσμευσή της απέναντι στα ζώα αλλά και τις αντιδράσεις που δέχεται για την δράση της. “Ξέρω πολύ καλά τι κάνω και έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Δεκαπέντε χρόνια στον χώρο ήδη, έχω πια επιλέξει να απευθύνομαι σε όσους θέλουν να ακούσουν. Όσοι έχουν σχόλια, παρατηρήσεις, γκρίνια για οτιδήποτε συνήθως είναι εκείνοι που δεν θέλουν να ακούσουν. Και, σε τελική ανάλυση, αυτό που χρησιμοποιούν ως επιχείρημα δεν ισχύει. Ένας άνθρωπος που δεν θα σκοτώσει ούτε μια μύγα, γιατί πιστεύει ότι η ζωή της έχει αξία, δεν θα ενδιαφερθεί για τον συνάνθρωπό του, ιδιαίτερα για ένα παιδί;”, εξηγεί.

Γιώργος Καραμίχος, Μυρτώ Αλικάκη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αθηνά Μαξίμου και Αιμίλιος Χειλάκης, Τζωρτζίνα Λιώση, Παυλίνα Βουλγαράκη, Φοίβος Δεληβοριάς και Γιώργος Λέντζας, μιλούν για την σχέση τους με τα κατοικίδιά τους και την δύναμη που αντλούν από αυτή την ουσιαστική επαφή.

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου έμαθε για τη θεραπευτική αξία της ιππασίας σε άτομα με αναπηρία και εντυπωσιάστηκε από το γεγονός πώς ένα φαινομενικά “άγριο” ζώο μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος ενός ανθρώπου. Πλέον προσφέρει έργο ως εθελοντής στην οργάνωση Σύνδεσμος, έχοντας αναπτύξει μια σχέση δούναι και λαβείν με τα άλογα. “Σίγουρα με έχει βοηθήσει πολύ αναφορικά με την ευθύνη, λέξη με την οποία στο παρελθόν δεν τα πήγαινα και πολύ καλά. Παράλληλα, με έκανε πιο τρυφερό, με έφερε πιο κοντά στα συναισθήματά μου. Βοηθάω και βοηθιέμαι. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα αναπτύξω έναν τόσο έντονα συναισθηματικό κώδικα επικοινωνίας με ένα ζώο”, εξηγεί γι’ αυτή την σχέση.

Ο Θεόκλητος Προεστάκης, γνωστός ως Τάκης, δημιούργησε το καταφύγιο Takis Shelter στην Ιεράπετρα, απελευθερώνοντας ζώα από αλυσίδες και μοιράζοντάς τους αγάπη. Ο κορυφαίος φωτογράφος Richard Phibbs τον παρακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια και για το τεύχος Ιανουαρίου της Vogue Greece, ταξίδεψε στην Κρήτη για να τον γνωρίσει. “Όταν ανεβάζει βίντεο και stories, έχει μια απίστευτη ικανότητα να μας μαθαίνει τι σημαίνει συμπόνια και καλοσύνη. Σώζει ζώα και μαθαίνει στους ανθρώπους την αξία τους. Με συγκινεί πραγματικά. Και πάντα σκεφτόμουν ότι, αν ποτέ μπορούσα να τον βοηθήσω, θα ήμουν ευτυχής. Ναι, αγαπώ τη μόδα, όμως είναι τεράστια ικανοποίηση να φωτογραφίζω κάτι που κάνει κάτι παραπάνω από το να πουλάει ρούχα ή να προμοτάρει την καριέρα κάποιου», σχολιάζει.

Τέλος, η Cosima Gadient και η Christa Bösch, ιδρύτριες του brand Ottolinger, ακροβατούν με επιτυχία στο τεντωμένο σκοινί της σύγχρονης μόδας και μιλούν για την διαδρομή τους και την παρουσία της στην Paris Fashion Week.

Μη χάσετε τη Vogue Greece Ιανουαρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου με την «Καθημερινή» με επιπλέον €2.00. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση