ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ στη θάλασσα

Αυτό το Σάββατο εκτάκτως με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Καθημερινή σε συνεργασία με τον DOMa εγκαινιάζει μια νέα σειρά συλλεκτικών εκδόσεων αρχιτεκτονικής και το πρώτο τεύχος κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 13 Αυγούστου.

Η έκδοση ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ φιλοξενεί έργα από όλη την Ελλάδα, εστιάζοντας στη σχέση τους με το τοπίο. Το πρώτο τεύχος είναι αφιερωμένο στη θάλασσα, με σημαντικά δείγματα αρχιτεκτονικής κατοικιών από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα που συνδέονται με το συγκεκριμένο περιβάλλον κι ένα ιστορικό αρχείο από το 1959 έως το 1973 Ελληνικών παραθαλάσσιων κατοικιών.

Όπως αναφέρεται στην ειδική έκδοση, ο Αρχιτεκτονημένος χώρος είναι αυτός που μας κάνει να νοιώσουμε κάτι διαφορετικό, με τις αισθήσεις και με το μυαλό. Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες της έκδοσης ανακαλύπτουμε κατασκευές που ξεχωρίζουν, καθώς αντιμετωπίζουν την παραθαλάσσια διαμονή με νέους τρόπους, εισάγοντας εμπλουτισμένα νοήματα σε μια τυπική πρακτική πολλών δεκαετιών.

Μια μικρή επιλογή ανανεωτικών παραδειγμάτων που παρουσιάζονται στην έκδοση, έχουν σαν στόχο στον να δει ο αναγνώστης με ένα άλλο βλέμμα όχι μόνο την παραθαλάσσια ή την εξοχική, αλλά και τη μόνιμη κατοίκηση, και να επανεξετάσει το επίπεδο της διαβίωσης ή και τον ίδιο τον προσανατολισμό της ζωής του.

Στην συλλεκτική έκδοση «ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Στη θάλασσα» συμμετέχουν με έργα τους οι: ΟΟΑΚ architects, en-route-architecture-, DECAArchitecture, Neiheiser Argyros, Θύμιος Παπαγιάννης και Συνεργάτες, Λυδία Ξυνογαλά/ALOS, Κωνστάντιος Δασκαλάκης & Βάνα Καρατράντα, React Architects, Ζήσης Κοτιώνης, Tense Αrchitecture Network, Μold Αrchitects, Legorreta & Legorreta Architects και Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς και Συνεργάτες Α.Ε.

Μαζί Κ και New York Times.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση