ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μια μουσική ιστορία από την Κέρκυρα

Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 μια Κερκυραϊκή μπάντα έκανε τη δική της επαναστατική πρόταση στην ελληνική δισκογραφία με την κυκλοφορία της Φτηνής ποπ για την ελίτ. Μιάμιση δεκαετία μετά και με αφορμή την επανακυκλοφορία του δίσκου, ο Π.Ε. Δημητριάδης μιλάει στο «Κ» για τη δημιουργική έκρηξη των Κόρε. Ύδρο., θυμάται ιστορίες από εκείνα τα χρόνια, μοιράζεται τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, τους φόβους και τις φιλοδοξίες του.

100 μέρες μετά. Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Το «Κ» φιλοξενεί ένα φωτογραφικό πρότζεκτ από τα μαιευτήρια του Κιέβου με το μήνυμα ότι ακόμα κι έτσι η ζωή νικά. Στο ίδιο πλαίσιο, προδημοσιεύει ένα απόσπασμα της πρώτης βιογραφίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εστιάζοντας στα πρώτα χρόνια της ζωής του Ουκρανού προέδρου.

Βόλτα στο αθηναϊκό κέντρο. Τι ακριβώς συμβαίνει στο Εμπορικό τρίγωνο; Ένα ρεπορτάζ στην καρδιά της πρωτεύουσας όπου κάτοικοι και εργαζόμενοι μοιράζονται την ανησυχία τους για την κουλτούρα που διαμορφώνεται στα σοκάκια της πόλης.

Ο σκανδιναβικός όρος «hygge» κατέκτησε το δυτικό lifestyle τα προηγούμενα χρόνια, προτείνοντας μια συγκεκριμένη στάση ζωής. Το πείραμα πέτυχε και μια σειρά νέων όρων έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο. Τι πρέπει να πιστέψουμε;

Εκδρομή στη Σαλαμίνα. Η άγνωστη όψη του νησιού που βρίσκεται μόλις μισή ώρα από τον Πειραιά, οι κολπίσκοι με τα γαλάζια νερά, το μεγάλο πευκοδάσος, η αύρα του Άγγελου Σικελιανού.

Μαζί Ταξίδια Ιουνίου, ειδικό Αφιέρωμα Εκπαίδευση και New York Times.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση