ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα σειρά: Μεγάλοι ηθοποιοί του θεάτρου - Μαρίκα Κοτοπούλη

Aυτή την Κυριακή μαζί με την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Καθημερινή ανάβει τα φώτα της ράμπας και στρέφει τον προβολέα της σε εμβληματικές προσωπικότητες που έγραψαν την ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου και τώρα «πρωταγωνιστούν» στη συλλεκτική σειρά με βιογραφίες μεγάλων Ελλήνων ηθοποιών του θεάτρου, οι οποίες υπογράφονται από τον Μάκη Δελαπόρτα. Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα συνολικής παρουσίασης των κυριότερων μορφών του νεοελληνικού θεάτρου.

Οι πολυσέλιδες και καλαίσθητες εκδόσεις ξεναγούν τον αναγνώστη από τα παρασκήνια της προσωπικής ζωής κάθε ηθοποιού στη σκηνή του καλλιτεχνικού του μύθου, και από τις πρόβες στις παραστάσεις του, που καθεμιά αποτέλεσε γεγονός για την εποχή της.
Οι βιογραφίες διατρέχουν σημαντικούς σταθμούς στην πορεία του ελληνικού θεάτρου στη διάρκεια του 20ού αιώνα, αποτυπώνοντας παράλληλα το κλίμα της εκάστοτε ιστορικής περιόδου.

Κάθε τόμος περιλαμβάνει την αφηγηματικά γραμμένη βιογραφία των ηθοποιών, μαζί με τη θεατρογραφία και τη φιλμογραφία τους, και εμπλουτίζεται από άγνωστα περιστατικά, αποκαλυπτικά ντοκουμέντα της εποχής, δημοσιεύματα εφημερίδων, χαρακτηριστικές θεατρικές κριτικές, προσωπικές σημειώσεις και αποσπάσματα της δημόσιας και ιδιωτικής αλληλογραφίας τους.

Τα κείμενα συνοδεύονται από εντυπωσιακό, πλούσιο και σπάνιο εικονογραφικό υλικό, το οποίο αντλήθηκε από τα αρχεία πολιτιστικών φορέων (θεατρικών μουσείων ή ιδρυμάτων, κινηματογραφικών εταιριών), συλλεκτών και των οικογενειών τους.
Κάθε βιογραφία συμπληρώνεται από μια βιβλιογραφία έργων αναφοράς στον «βίο και την πολιτεία» των εννέα ηθοποιών που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο νεοελληνικό θεατρικό σανίδι.

Αυτή την Κυριακή η βιογραφία της θρυλικής Μαρίκας Κοτοπούλη. Η πολυτάραχη ζωή της και η θρησκευτική προσήλωσή της στη θεατρική τέχνη. Η πρωτοπόρος και αναμορφώτρια του νεοελληνικού θεάτρου. Η προικισμένη καλλιτέχνης που ζωντάνεψε την αρχαία τραγωδία. Επίσης μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το περιοδικό «MUST» και το «Κ».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ένατος τόμος αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Ο όγδοος τόμος αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ