
Kathimerini.com.cy
Αγαπάμε και απολαμβάνουμε το ελληνικό κρασί, ξέρουμε κάποια πράγματα, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα που θα θέλαμε να μάθουμε.
Βασικές ελληνικές ποικιλίες, διάσημα αμπελοτόπια
Ποιες είναι οι πιο γνωστές ελληνικές ποικιλίες και τι στυλ κρασιών παράγουν; Σε ποια περιοχή θα πιούμε Ξινόμαυρο, ποιες είναι οι πιο διάσημες ποικιλίες της Πελοποννήσου και πού θα βρούμε Ασύρτικα εκτός Σαντορίνης; Σε αυτό το τεύχος, χαρτογραφούμε τις αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας και βάζουμε πινέζες στα πιο σπουδαία αμπελοτόπια μας.
Αμπελομαγειρέματα
Κόκορας κρασάτος αλά γαλλικά ή οσομπούκο με Μαυροδάφνη; Οι σεφ του Γαστρονόμου ρίχνουν μπόλικο κρασί στην κατσαρόλα και μαγειρεύουν με ελληνικές ποικιλίες, κλασικές κρασάτες σπεσιαλιτέ της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας.
Η διαχρονική γοητεία των κρασάτων
Το καλό κρασί τα κάνει όλα καλύτερα. Κρασάτες συνταγές, με ένταση, βάθος γεύσης και αρώματα μεθυστικά.
Dolce Vina
Γλυκά και επιδόρπια με τα δώρα της αμπέλου. Τάρτες, κέικ, cheesecake, ακόμη και ρυζόγαλο, είναι τα γλυκά που θα σερβίρουμε όλο το φθινόπωρο.
Ακόμη:
H Μαριλένα Ιωαννίδου μάς φτιάχνει γλυκόξινο αρνί και μελιτζανοσαλάτα με έψημα.
Ο Γαστρονόμος Σεπτεμβρίου είναι το απόλυτο τεύχος για το ελληνικό κρασί! Κυκλοφορεί την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου με την «Καθημερινή».