ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο κόσμος της Μάργκαρετ Άτγουντ

Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια συζήτηση με τη σπουδαία Καναδή συγγραφέα Μάργκαρετ Άτγουντ γύρω από όλα τα φλέγοντα ζητήματα του πλανήτη μας: από την κλιματική αλλαγή και την τεχνητή νοημοσύνη, μέχρι τη θλιβερή απόπειρα λογοκρισίας της λογοτεχνίας.

Το χρονικό της «ανάστασης»: Τέσσερα χρόνια μετά την πυρκαγιά που την απείλησε με καταστροφή, η αποκατάσταση της Νοτρ Νταμ αποτελεί έναν αρχιτεκτονικό άθλο. Ο φωτογράφος του Magnum Πατρίκ Ζακμάν τον έζησε βήμα βήμα.

Η συνεργασία της φημισμένης συνθέτιδας Παούτσι Σασάκι με τη χωροδία Chóres μας οδήγησε σε ένα αθηναϊκό στούντιο, όπου παρακολουθήσαμε μια ηχογράφηση που σε λίγο καιρό θα ακούσουμε στα σιντριβάνια του ΚΠΙΣΝ.

Ο Αργεντίνος φωτογράφος Μιγκέλ Φλόρες Βιάνα επισκέπτεται εδώ και τριάντα χρόνια την Ελλάδα και πρόσφατα παρουσίασε ένα λεύκωμα με κάποιες από τις πιο γοητευτικές κατοικίες που συνάντησε σε όλη την επικράτεια. Μιλήσαμε μαζί του και μας εξήγησε πώς φαίνεται η χώρα μας μέσα απ’ τα δικά του μάτια.

Ο νεαρός φοιτητής Γιώργος Ρουσόπουλος έμαθε φωτογραφία βλέποντας βιντεάκια στο YouΤube, για να τραβάει όμορφες εικόνες στις ορειβατικές του εκδρομές, και δεν θυμόταν ότι είχε λάβει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό Sony World Photography, παρά μόνο όταν τον ενημέρωσαν ότι κέρδισε. Αυτή είναι η ιστορία του.

Γνωριμία με τον Blend Mishkin: DJ, παραγωγός, remixer, ένας άνθρωπος με τριάντα χρόνια στον χώρο που εξακολουθεί να είναι ένας «μυστήριος τύπος». Ο Έλληνας μουσικός μιλάει στο «Κ» για τα στρατηγικά του λάθη, για περιπέτειες σε τρένα και παραλίες, και τους αθηναϊκούς του περιπάτους.

Μαζί στο πακέτο το βιβλίο «Κωνσταντίνος Καβάφης, ο παγκόσμιος», το ένθετο «Ακίνητα» και Tv Οδηγός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση