ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο χορευτής με την σημαία

Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Ελληνοουκρανός χορευτής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιάννης Μητράκης, που έκανε αίσθηση πριν από τρεις εβδομάδες όταν εμφανίστηκε με τη σημαία της χώρας της μητέρας του στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος, μιλάει για πρώτη φορά για την εμπειρία εκείνης της ιδιαίτερα φορτισμένης βραδιάς, για τη δική του διπλή ταυτότητα και το πώς είναι να συνεχίζεις τη ζωή σου ενώ η μία από τις δύο πατρίδες σου ισοπεδώνεται.

Φωτεινά πρόσωπα, μοντέρνες ιδέες, ψαγμένα spots που γεμίζουν το Instagram με καρδούλες. Το «Κ» επισκέφτηκε τους ανθρώπους και τα στέκια που δίνουν νέο χρώμα στην τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη, πατροπαράδοτα εναλλακτικά. Καλώς ορίσατε στη νέα εναλλακτική Πάτρα.

Τα Μαθήματα κωμωδίας, η πιο τρυφερή και ξεκαρδιστική κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη μέχρι σήμερα, συνεχίζουν να γεμίζουν κάθε βράδυ το Μικρό Παλλάς. Για τον ίδιο, όπως μας είπε, η προϋπόθεση της επιστροφής του στο θέατρο μετά την πανδημία ήταν να προσφέρει απόλαυση και γέλιο. Ακόμα περισσότερο όταν ένας αδιανόητος πόλεμος συμβαίνει σχεδόν δίπλα μας.

Η πίτσα είναι ένα σχετικά απλό φαγητό. Μια καλή πίτσα όμως δεν φτιάχνεται εύκολα. Το μυστικό είναι στις πρώτες ύλες, στις αναλογίες, στις λεπτομέρειες. Ακολουθώντας τις παραδόσεις της γειτονικής Ιταλίας και βάζοντας κάποιες φορές και τη δική τους πινελιά, εστιατόρια και πιτσαρίες στήνουν τα δικά τους μικρά «τοπία» σε διαφορετικά σημεία του αθηναϊκού χάρτη. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο ωραίες περιπτώσεις.

Οι νέες μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης στο διαδίκτυο αποδεικνύουν ότι ο κοινωνικός και πολιτικός ακτιβισμός εξελίσσεται παράλληλα με τα ψηφιακά δίκτυα και γίνεται όλο και πιο προσωπικός. Η αιματοχυσία στην Ουκρανία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον λεγόμενο «clicktivism».

Μη χάσετε το νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 17 Απριλίου μαζί ο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ, το ένθετο AKΙΝΗΤΑ 2022 και η VOGUE με επιπλέον 2€.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση