ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι παρέες που γέμισαν το Φίλιον

Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η κουλτούρα του κλασικού αστικού καφέ δεν είναι κάτι που συναντά κανείς εύκολα στην Αθήνα. Για την ακρίβεια, το Φίλιον είναι ένα από τα τελευταία τέτοια σημεία της πόλης. Το ιστορικό στέκι της Σκουφά κλείνει 30 χρόνια και το «Κ» καταγράφει την πορεία του, θυμάται τα πρόσωπα που γέμισαν τα τραπέζια του, φιλοξενεί τις αναμνήσεις των θαμώνων του και τις αρχειακές τους φωτογραφίες.

Google Street View: πώς φωτογραφήθηκε ο πλανήτης μας. Η μεγάλη περιπέτεια της οπτικής καταγραφής του κόσμου μέσα από στοιχεία και ιστορίες, τη μέρα που η υπηρεσία συμπληρώνει 15 χρόνια παρουσίας στις οθόνες μας.

Μια παράξενη σχέση έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε μια πολυπληθή ομάδα Δανών κωπηλατών και το Τολό, το οποίο για κάποιους μήνες κάθε χρόνο ζει ανάμεσα σε ασπροκόκκινες σημαίες. Το «Κ» επισκέφτηκε το χωριό της Αργολίδας και παρατήρησε μια διαφορετική τουριστική πρόταση.

Ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της ποπ κουλτούρας, ο νεαρός Βρετανός Χάρι Στάιλς, έχοντας μεγαλώσει στην τυπική κουλτούρα του boy band εξελίσσεται πλέον σε έναν επιδραστικό καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί την εικόνα του ως σχόλιο για την έμφυλη ταυτότητα.

Ο βραβευμένος χορευτής και χορογράφος Έντουαρτν Χιου μιλάει στο «Κ» πριν από τον ερχομό του στην Αθήνα για την παράσταση All I need, και εξηγεί γιατί είναι σημαντικό για να αγαπήσουμε τον χορό, να μάθουμε πρώτα να προσέχουμε το σώμα μας.

Μαζί ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ, Κ, ΝΕW YORK TIMES και VOGUE με επιπλέον €2

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση