ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πανδημία - 365 Ημέρες μετά ο αγώνας συνεχίζεται

Επιστρέφουμε στο νοσοκομείο που εντοπίστηκε το ελληνικό κρούσμα μηδέν

Newsroom K

Aυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. 25 Φεβρουαρίου 2020. Ο λοιμωξιολόγος Θεόφιλος Χρυσανθίδης ήταν έξω με φίλους, όταν τον κάλεσαν στο κινητό ζητώντας του να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Δεν ήταν η βάρδιά του, αλλά πήγε να βοηθήσει. Σε λίγες ώρες, στα εξωτερικά ιατρεία του ΑΧΕΠΑ θα έβαζε τη στολή του για να εξετάσει ένα ύποπτο περιστατικό. «Το περιμέναμε. Είχαμε μπει στη διαδικασία και ξέραμε ότι σε κάποιον από εμάς θα προκύψει».

Η Δήμητρα Βουλγαρίδου ήταν η γυναίκα που είχε καθίσει εκείνο το απόγευμα απέναντι από τον λοιμωξιολόγο. Η 39χρονη είχε μόλις επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι στη βόρεια Ιταλία και είχε εμφανίσει ήπια συμπτώματα ίωσης. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο, πήγε στο νοσοκομείο αναφοράς για κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, που ήταν τότε το ΑΧΕΠΑ.

Την επόμενη μέρα, η χώρα θα μάθαινε πως είχε μπει στον χορό της πανδημίας. Διά στόματος Σωτήρη Τσιόδρα είχαμε εντοπίσει το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα.

Το περιοδικό «Κ» μπήκε στο νοσοκομείο όπου εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και έζησε την πορεία της πανδημίας μέσα από τα μάτια ασθενών και γιατρών.

Μαζί το Βeautiful People καθώς το πολυτελή λεύκωμα 21 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 1821 Οι αναγνώστες ρωτούν – Οι ιστορικοί εξηγούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

MUST Απριλίου

MUST Απριλίου

Στο εξώφυλλο του περιοδικού must αυτή την Κυριακή μαζί με την Καθημερινή η Ζωή Δωροθέα Πανά
Newsroom K
 |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ