ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πασχαλινός Γαστρονόμος - Πάσχα της Ορθοδοξίας

Αυτή την Κυριακή μαζί με την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τι είναι το ελληνικό Πάσχα;

Μην είναι τσουγκρίσματα, τραγούδια και χοροί γύρω από ένα αρνάκι που σιγοψήνεται στη σούβλα όσο το περιμένουμε τσιμπολογώντας ζυμωτές πίτες;

Μην είναι γλέντι στην πλατεία του χωριού με μικρούς και μεγάλους γύρω από ένα καλοστρωμένο γεμάτο τραπέζι;
Μην είναι μια γιορτή της τροφοσυλλογής, ένας ύμνος στις ανοιξιάτικες νόστιμες πρασινάδες όσο σιγοψήνεται το αντικριστό;

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί την Κυριακή με την «Καθημερινή» γιορτάζουμε το Πάσχα εκεί που του πρέπει: Εκτός σπιτιού! Η μεγαλύτερη γιορτή της ορθοδοξίας είναι ένας ύμνος στη φύση και την ύπαιθρο. Μαγειρικές εμπειρίες για την πιο αυθεντική ελληνική γιορτή. Με σουβλιστά, αντικριστά και πίτες, μαγειρευτά και φουρνιστά με τσουρέκια και γλυκά, σε ένα ταξίδι στην ελληνική εξοχή, αλλά και τις αθηναϊκές και κυπριακές βεράντες και μπαλκόνια!

H Αθηνά Λοιζίδου μας στρώνει το πασχαλινό τραπέζι με σιγομαγειρεμένο pork belly και πατέ κουμανταρίας. Ο Στέλιος Παρλιάρος μάς δίνει τις καλύτερες εμπνεύσεις του για γαλακτομπούρεκο, να μην ξέρουμε ποιο να πρωτοδιαλέξουμε και η Νένα Ισμυρνόγλου μας σερβίρει πασχαλινά ζυμώματα.

Ό,τι κι αν επιλέξουμε να ετοιμάσουμε για το πασχαλινό μας τραπέζι, το βέβαιο είναι ότι θα το γιορτάσουμε έξω, στην ανοιξιάτικη φύση, το μόνο μέρος που το Πάσχα βρίσκει την αληθινή του έκφραση!

Μαζί το περιοδικό Κ, ένθετο Aκίνητα 2022, ΝEW York Times και Vogue με 2€ επιπλέον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση