ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στον Γαστρονόμο Ιανουαρίου κάνουμε ρεβεγιόν!

Εκτάκτως το Σάββατο με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο πρωτοχρονιάτικος Γαστρονόμος κάνει ρεβεγιόν  με μαστόρικους μικρασιάτικους μεζέδες που ετοίμασαν για τους καλεσμένους της γιορτής οι καλύτεροι Έλληνες σεφ του Γαστρονόμου και που τους προσάρμοσαν για εμάς σε γιορτινές μερίδες. Λευτέρης Λαζάρου, Σωτήρης Ευαγγέλου,  Νένα Ισμυρνόγλου, Χριστόφορος Πέσκιας, Αστέριος Κουστούδης μας κερνάνε από φουρνιστό κουνουπίδι με κιμά και κρέμα, μέχρι σουτζουκάκια... ταρτάρ και χοιρινό, από πλιγουροσαλάτα, μέχρι χταπόδι με πολίτικη σκορδαλιά αμυγδάλου.

Θα σερβίρουμε αυθεντικό μπουρέκι, με αέρινο χειροποίητο φύλλο, που μας μαθαίνει βήμα βήμα ο σεφ Κωστής Κωστάκης και μας δίνει 3 διαφορετικές ιδέες για γέμιση, από αρωματικό κιμά ή τυρί, μέχρι τη γλυκιά εκδοχή με κολοκύθα.

Το γιορτινό μας τραπέζι θα στολίσει με πληθωρικό μενού η Αθηνά Λοιζίδου γεμάτο αρώματα και χρώματα. Στο κέντρο του τραπεζιού θα δεσπόζει μια πιατέλα με το εκλεκτό κρέας της γιορτής, Προτιμάτε πάπια σαλμί ή αρνάκι στη γάστρα; Μήπως ένα κλασικό χοιρινό ρολό φούρνου γεμιστό με μυρωδικά, σταφίδες και κυδώνια ή πολυτελείς μοσχαρίσιες κοτολέτες της στιγμής;

Σβήνουμε τα φώτα! Τρία, δύο ένα!  Ο χρόνος αλλάζει και η βασιλόπιτα του Γαστρονόμου 2023, δια χειρός Δημήτρη Μακρυνιώτη, περιμένει να την κόψουμε και να μάθουμε τον τυχερό της χρονιάς που θα κερδίσει το φλουρί! Και τι βασιλόπιτα! Εμπνευσμένη από το παλιό αστικό γλυκό «Κοπεγχάγη», με φίνα αμυγδαλένια νοστιμιά, μέσα σε φωλιά από λεπτά, κριτσανιστά φύλλα, εξόχως σιροπιαστή και άκρως εορταστική! Δοκιμάστε και την vegan μεν, λαχταριστή δε εκδοχή της βασιλόπιτας από την Αθηνά Λοιζίδου.

Καλή Χρονιά!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση