ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στον Γαστρονόμο Ιουλίου:Γνωρίζουμε τους νικητές των Βραβείων Ποιότητας

Και ξεδιπλώνουμε την άγνωστη ιστορία του χωριού Καμπί που δημιούργησε την ζαχαροπλαστική τέχνη στη Λευκωσία - Την Κυριακή 20/7 με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Παραγωγοί, μεταποιητές, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Άνθρωποι με μεράκι, γνώση και επιμονή. Αυτοί είναι οι Θεματοφύλακες των κυπριακών προϊόντων – και τους συναντάμε στις σελίδες του νέου Γαστρονόμου.

Το τεύχος Ιουλίου είναι αφιερωμένο στους νικητές των 11ων Βραβείων Ποιότητας «Γαστρονόμος» 2025, ενός θεσμού που εδώ και 11 χρόνια αποτίνει φόρο τιμής σε όσους κρατούν ζωντανή την αυθεντικότητα, τη γεύση και την ποιότητα του τόπου μας.

Η φετινή απονομή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου, όπου απονεμήθηκαν συνολικά εννέα βραβεία που κάλυψαν σημαντικούς τομείς της κυπριακής παραγωγής.

Στο νέο τεύχος γνωρίζουμε τους Κύπριους παραγωγούς που τιμήθηκαν με τα βραβεία: ώριμο αιγοπρόβειο χαλλούμι, παρθένο ελαιόλαδο, αϊράνι στο παραδοσιακό προϊόν, κυπριακά gin στα αποστάγματα, λευκά κρασιά από γηγενείς ποικιλίες που έχουν περάσει από βαρέλι, ροζέ κρασιά επίσης από γηγενείς ποικιλίες και ερυθρά κρασιά αποκλειστικά από Μαραθεύτικο 3-5 χρόνων.

Φέτος, ειδικό τιμητικό βραβείο, απονεμήθηκε σε 16 ζαχαροπλάστες της Λευκωσίας με καταγωγή από το Καμπί, για την ανεκτίμητη προσφορά τους στη ζαχαροπλαστική τέχνη και την πολιτιστική τους παρακαταθήκη. Στις σελίδες του νέου Γαστρονόμου ξεδιπλώνουμε την άγνωστη ιστορία του χωριού που δημιούργησε την ζαχαροπλαστική τέχνη στη Λευκωσία.

Ανακαλύπτουμε μια άλλη Κύπρο – της δημιουργίας, της υπέρβασης, της γεύσης με ταυτότητα. Τα Βραβεία Ποιότητας δεν είναι απλώς μια γιορτή της γεύσης. Είναι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε εκείνους που καθημερινά επιμένουν στην ποιότητα.

Αυτή την Κυριακή 20 Ιουλίου με την «Καθημερινή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση