
Kathimerini.com.cy
Μήπως η σιόρα Κατερίνα από την Κεφαλονιά που στήνει ένα μοναδικό γλέντι στο αρχοντικό της και μας μαγειρεύει κρεατόπιτες, βακαλαόπιτες, αστακομακαρονάδες και παστίτσιο με κατσίκι και μας τρατάρει γλυκές αμυγδαλόπιτες και μέσπολες (μούσμουλα) γλυκό κουταλιού;
Ένα χωράφι ηλίανθοι στη Δράμα ή οι μυρωδάτες λεβάντες στον κάμπο του Μεσημεριού, έξω από τη Θεσσαλονίκη…
Το ψάρι πλακί του Χριστόφορου Πέσκια.
Τα ζουμερά ροδάκινα με τη βελούδινη σάρκα και το ακαταμάχητο άρωμα που οι σεφ μας τα φτιάχνουν από μαρμελάδα μέχρι τουρσί και τα κάνουν φουρνιστά με κρέας.
Οι φάβες της Ελλάδας θρεμμένες από τον κάματο του ανίσκιωτου μεσημεριού.
Οι 50 αγαπημένες μας αθηναϊκές ταβέρνες, θερινά καταφύγια όσων μένουν πίσω να φυλάνε Θερμοπύλες.
Οι ιδιαίτερες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού του Στέλιου Παρλιάρου.
Επίσης Κυπριακές καλοκαιρινές συνταγές αλλιώς από την Αθηνά Λοιζίδου η οποία μας ετοιμάζει σαλάτα του βοσκού, γεμιστές πιπεριές με πουργούρι, σιγομαγειρεμένο ρόστο με έψημα και αποδομημένα πουρέκια αναρής.
Η Μαριλένα Ιωαννίδου μας παρουσιάζει δυο απόλυτα μεσογειακές συνταγές που αναδεικνύουν τις θρεπτικές σαρδέλες.
Μαζί το περιοδικό Κ και ακόμη ένα τεύχος του Αιγαίου