ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στον Γαστρονόμο Ιουνίου: Η Ρώμη στο τραπέζι μας

Aυτή την Καθημερινή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί με την «Καθημερινή της Κυριακής» ταξιδεύουμε στη Ρώμη και ανακαλύπτουμε τις αυθεντικές γεύσεις της αιώνιας πόλης!

Με οδηγό μας τη Δωροθέα Μερκούρη περπατάμε στην ιταλική πρωτεύουσα, μαγειρεύουμε σε σπίτια Ρωμαίων και δοκιμάζουμε σε τρατορίες και παστιτσερίες τα πιο τυπικά πιάτα και τα πιο χαρακτηριστικά ρωμαίικα γλυκά. Και φέρνουμε όλες τις τοπικές συνταγές για να τις φτιάξουμε στο σπίτι μας!

Χωρίς καρμπονάρα λουκούλλειο γεύμα δεν νοείται

Περάσαμε 5 ημέρες στην πατρίδα των λουκούλλειων δείπνων, στο λίκνο της cacio e pepe που κάνει θραύση αυτόν τον καιρό και στην Αθήνα, στον τόπο όπου γεννήθηκε η καρμπονάρα και η αματριτσιάνα. Μαζί με την Ελληνο-Ιταλίδα ηθοποιό και μοντέλο Δωροθέα Μερκούρη θαυμάσαμε τη Φοντάνα ντι Τρέβι, την Πιάτσα ντι Σπάνια, τη Βίλλα Μποργκέζε, ψωνίσαμε καπέλα, πεκορίνο ρομάνο και σουβενίρ, και κάναμε στάση στα μαγαζιά που φτιάχνουν τα καλύτερα τζελάτι και τα πιο σπέσιαλ μαριτότσι, τα γεμιστά γλυκά ψωμάκια με σαντιγί που λατρεύουν οι ντόπιοι.

Μπήκαμε στα σπίτια επιφανών Ρωμαίων, μαγειρέψαμε πάστα αλ λιμόνε μαζί με τον Αντόνιο Μονφρέντα, ιδρυτικό στέλεχος του διάσημου περιοδικού Cabana, φτιάξαμε την τέλεια cacio e pepe μαζί με τον αστεράτο σεφ Fabio Ciervo, μάθαμε όλα τα μυστικά των ρωμαϊκών γεμιστών από τον σχεδιαστή μόδας Αντρέα Προβιντέντζα και πήραμε απεριτίβο στο σπίτι της γνωστής Ιταλίδας ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Yvonne Scio.

Βγήκαμε στις πιο ψαγμένες τρατορίες και οστερίες της Ρώμης, φάγαμε ατέλειωτες μακαρονάδες και σας προτείνουμε τα καλύτερα value for money μαγαζιά της πόλης, και μαζί σας δίνουμε και τη συνταγή της απόλυτης καρμπονάρας, για την οποία κρατήσαμε αναλυτικές σημειώσεις πριν την εξαφανίσουμε.

Μαζί ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ, Κ, NEW YORK TIMES και Vogue με επιπλέον 2€

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση