ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

The Sun and Us: Διαδικτυακό ταξίδι στα μυστικά του Διαστημικού Καιρού

Εκπαιδευτική έκθεση από το Πανεπιστήμιο Frederick

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διαδικτυακές ξεναγήσεις στην έκθεση The Sun and Us προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick, δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μάθουν τα μυστικά του διαστημικού καιρού.

Η εκπαιδευτική έκθεση The Sun and Us, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Frederick με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, αποτελεί ένα φανταστικό ταξίδι γνώσης για τα φαντασμαγορικά φαινόμενα του διαστημικού καιρού, όπως είναι οι ηλιακές εκρήξεις και το πανέμορφο Σέλας. Κατά της διάρκεια της online ξενάγησης οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς αυτά τα φαινόμενα επηρεάζουν τεχνολογικά συστήματα όπως τους δορυφόρους, τα δίκτυα παραγωγής ηλεκτρικού, την αεροπλοΐα, αλλά και τον ίδιο τον πλανήτη μας, την ατμόσφαιρα, τα δέντρα, ακόμα και τα ζώα. Στόχος της έκθεσης είναι να εμπνεύσει τα νεαρά άτομα και να διεγείρει το ενδιαφέρον τους για τη διαστημική έρευνα και τις τεχνολογίες.

Το περιεχόμενο της έκθεσης είναι απόρροια ερευνητικού έργου της Ερευνητικής Ομάδας Ιονόσφαιρας και Διαστημικού Καιρού του Πανεπιστημίου Frederick, με επικεφαλής τον Δρα Χάρη Χαραλάμπους.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο 2019 και, μέχρι το προσωρινό κλείσιμό της εξαιτίας της πανδημίας, την επισκέφτηκαν εκατοντάδες μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και ενδιαφερόμενο κοινό που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα φαινόμενα του διαστημικού καιρού αλλά και για τις δυνατότητες που υπάρχουν για ενασχόληση και έρευνα στο πεδίο αυτό, ακόμα και στην Κύπρο.

Στο παρόν στάδιο, οι διαδικτυακές ξεναγήσεις απευθύνονται μόνο σε μαθητές/τριες σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με απαραίτητη προκράτηση. Οι ξεναγήσεις γίνονται μέσω livestreaming, στα ελληνικά με αγγλική μετάφραση, έχουν διάρκεια 47 λεπτών ενώ με το πέρας τους υπάρχει η δυνατότητα ερωτήσεων και συζήτησης με τους υπεύθυνους ερευνητές. Μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει διαδικτυακά την έκθεση περισσότεροι από 360 μαθητές/τριες απ’ όλη την Κύπρο.

Την έκθεση στηρίζουν η Cyta, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και το Institution of Engineering and Technology (IET). Χορηγοί επικοινωνίας είναι η Καθημερινή και το Love FM.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στη διαδικτυακή ξενάγηση επισκεφτείτε τη σελίδα της έκθεσης http://spaceweather.frederick.ac.cy/

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση