ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τί σημαίνει να είσαι γυναίκα στην Ελλάδα του 2022

Αυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

H Λένα Φουτσιτζή, η Λασκαρίνα Λιακάκου και η Μιρέλα Διαλετή, που «τρέχουν» μία από τις πιο επιδραστικές και δυναμικές γυναικείες πλατφόρμες στην Ελλάδα, βάζουν τα πράγματα στη θέση τους – για την πατριαρχία και τα στερεότυπα, για το #ΜeΤoo και το cancel culture και για τον φεμινισμό, που τελικά δεν είναι η κακή λέξη που πολλοί νομίζουν. Στο νέο τεύχος του «Κ» που είναι αφιερωμένο στο κύμα της γυναικείας ενδυνάμωσης.

Μπορεί ένας άνδρας να είναι φεμινιστής; Ο δημιουργός της σελίδας «Μη γεννήσεις κοριτσάκι» Βασίλης Νανούρης εξηγεί γιατί η ισότητα των φύλων δεν ευνοεί μόνο τις γυναίκες.

Τραπ στην εποχή του Metoo; Γιατί η νεολαία τραγουδάει και χορεύει με προκλητικούς σεξιστικούς στίχους που μεταφέρουν μια προσβλητική εικόνα για τη γυναίκα και αποθεώνουν μια γενικότερη παραβατική συμπεριφορά; Να τρομάξουμε ή θα περάσει;
Μαθήματα αυτοάμυνας και γιατί; Η έμφυλη βία και οι γυναικοκτονίες αυξάνουν τον αριθμό των γυναικών που αποφασίζουν να μάθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους.

Η ζωή τους σε πρώτο πρόσωπο: δώδεκα γυναίκες από 18 έως 75 χρονών αφηγούνται την ιστορία τους, μοιράζονται περιστατικά που τις διαμόρφωσαν, αλλά και τις μικρές καθημερινές παραμέτρους που περιγράφουν τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην Ελλάδα σήμερα.

Και μια 23χρονη γυναίκα που εργάζεται ως camgirl στο διαδίκτυο καταθέτει τη δική της αλήθεια – για τον σεξισμό και τη μοναξιά, για τα αρνητικά και τα θετικά του επαγγέλματος και το κατά πόσον αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αυτογνωσία και την ενδυνάμωση.

Μαζί το Beautiful People, Xαμένος Παράδεισος Σμύρνη Β Τόμος και New York Times.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση