ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Α.Νεοφύτου: Η κυπριακή κοινωνία και το 2023 θα νιώθει ασφάλεια με το ΔΗΣΥ

Ο Πρόεδρος του κόμματος μίλησε στο Συνέδριο της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (ΟΝΕ) του ΔΗΣΥ

ΚΥΠΕ

Την υπόσχεση προς τους νέους επιστήμονες του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά και προς ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία ότι μαζί με τους στενούς του συνεργάτες θα διασφαλίσουν ότι και για το 2023 η κυπριακή κοινωνία θα νιώθει ασφάλεια με το ΔΗΣΥ και πάλι πρωταγωνιστή, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Από το βήμα του Συνεδρίου της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (ΟΝΕ) του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, το Παγκύπριο Συνέδριο της παράταξης, αλλά έστειλε και μηνύματα για τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Αναφερόμενος εξάλλου στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι πριν τις βουλευτικές εκλογές «όλοι ανέμεναν ότι θα απομόνωναν τον ΔΗΣΥ και ότι θα κατόρθωναν αυτό που δεν κατόρθωσαν από το 1976, δηλαδή να διαλύσουν τον Δημοκρατικό Συναγερμό».

Όπως είπε, «δεκατέσσερα κόμματα με λυσσαλέο και τοξικό λόγο και εφτά ανεξάρτητοι από το πρωί μέχρι τη νύχτα κτυπούσαν ΔΗΣΥ και σε αυτό το κλίμα παρασύρθηκαν και όλοι ανεξαιρέτως οι δημοσκόποι», προσθέτοντας ότι «ήταν δεδομένο για όλους ότι το βράδυ της 30ης του Μάη θα ήταν μια μεγάλη βραδιά για την αντιπολίτευση και μια εφιαλτική βραδιά για τον ΔΗΣΥ».

Ωστόσο, ανέφερε πως «λογάριασαν λάθος, γιατί δεν ήξεραν τη δύναμη των ανιδιοτελών στελεχών μελών του ΔΗΣΥ, των νέων ανθρώπων».

«Και δώσατε την απάντηση. Και όχι μόνο ο ΔΗΣΥ κρατήθηκε ως μεγαλύτερη πολιτική δύναμη, ισχυρή όσο ποτέ άλλοτε, αλλά και με τη μεγαλύτερη πολιτική διαφορά ποσοστιαία από το δεύτερο και τρίτο κόμμα στη Βουλή. Και κει που μας θεωρούσαν χαμένους αυτή η παράταξη έστειλε ακόμα ένα μήνυμα εκλέγοντας το ικανότατο στέλεχος της παράταξης μας, την Αννίτα Δημητρίου, στην Προεδρία της Βουλής, που για πρώτη φορά ιστορικά κόμμα εκλέγει και Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Πρόεδρο της Βουλής», είπε ο κ. Νεοφύτου.

Αναφέρθηκε ακόμα στο σκεπτικό του ερχόμενου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ, λέγοντας ότι «το σκεπτικό δεν είναι να κάνουμε συνέδριο μεταξύ μας, μέσα στους τέσσερις τοίχους της Πινδάρου, αλλά αντίθετα, θέλουμε να ρίξουμε τους τοίχους και να εκθέσουμε το κόμμα στο φως, να συνομιλήσουμε με τον κόσμο, στη βάση και την κοινωνία».

«Δεν είναι σκοπός μας να κομματικοποιήσουμε την κοινωνία. Θέλουμε, αντίθετα, να κοινωνικοποιήσουμε το κόμμα, όπως ακριβώς πράττει η ΟΝΕ όλα αυτά τα χρόνια. Με τις ανοικτές τις πόρτες, ώστε να μπαίνει φρέσκος αέρας και σκεπτόμενοι πολίτες, που δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν κομματικά καπέλα», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στους Νέους Επιστήμονες του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως με τη δύναμη των ιδεών του κόμματος, τη βούληση του λαού και τη δική τους συμβολή «η παράταξή μας πρωταγωνίστησε και σε αυτές τις εκλογές», για να συμπληρώσει ότι «εν μέσω κρίσης και απέναντι σε 14 αντιπάλους, με τη δική σας βοήθεια, φέραμε αναμφισβήτητα ένα σημαντικό αποτέλεσμα».

Παράλληλα, ανέφερε «ακούμε με προσοχή τα μηνύματα που μας έστειλαν - και μας στέλνουν ακόμα - δυσαρεστημένοι, απογοητευμένοι συμπολίτες μας», σημειώνοντας ότι «άνθρωποι της δικής μας κοσμοθεωρίας της ελευθερίας, της δικής μας ιδεολογίας των ανοικτών οριζόντων, που ζητούν περισσότερες ουσιαστικές πράξεις και λιγότερα μεγάλα λόγια και αυτό είμαστε έτοιμοι να κάνουμε, κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός, προχωρώντας στη μεγαλύτερη οργανωμένη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, που έχει γίνει ποτέ στον τόπο μας».

Όπως είπε «τολμούμε μεγάλες ρήξεις και τομές, που δίνουν στη χώρα μας την ευκαιρία να κάνει άλματα προόδου, αφήνοντας πίσω πάθη και μίση και ενώνοντας το λαό μας μπροστά στο κοινό καλό, με απώτερο στόχο να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε τον τόπο μας, πυροδοτώντας τις αστείρευτες δημιουργικές του δυνάμεις».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση προωθεί σήμερα περισσότερα από 50 νομοσχέδια, που εκσυγχρονίζουν τη διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δικαιοσύνη, που εισάγουν τη χώρα μας στη ψηφιακή εποχή, που κατοχυρώνουν θεσμικά τη διαφάνεια και αντιμετωπίζουν τη συστημική διαφθορά, που θέτουν τα θεμέλια για ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος, για μια ανάπτυξη πιο βιώσιμη, πιο δίκαιη και πιο πράσινη.

«Την ίδια ώρα, μόλις χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός των Οικονομικών παρουσίασαν τη νέα στρατηγική για προσέλκυση επιχειρήσεων για δραστηριοποίηση ή/και επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην Κύπρο. Μια ολοκληρωμένη στρατηγική, όπως και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, με 12 στοχευμένες δράσεις σε πέντε πυλώνες. Για να καταστεί η Κύπρος ένα Αειφόρο Επιχειρηματικό και Εμπορικό Κέντρο της ευρύτερης περιοχής και της Ευρώπης», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, είπε ότι «με αυτό το συνολικό σχεδιασμό αποδεικνύουμε όπως πάντα κάναμε με πράξεις σε όλη μας την πορεία, ότι είμαστε η αυθεντική, γνήσια προοδευτική, μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας».

Εξάλλου, ο κ. Νεοφύτου χαιρέτισε το Παγκύπριο Συνέδριό της ΟΝΕ και συνεχάρη το σύνολο της ηγεσίας για τις πρωτοβουλίες και δράσεις που ανέλαβαν στις αντίξοες συνθήκες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και για τη μεγάλη συμμετοχή νέων ανθρώπων στις τάξεις της ΟΝΕ.

«Η ΟΝΕ», είπε, «πέρα από μια φιλόδοξη και δυναμική οργάνωση αξιόλογων νέων ανθρώπων, αποτελεί για μένα ένα ιδανικό υπόδειγμα στην ταραγμένη εποχή που ζούμε. Καθώς το πνεύμα και η φιλοσοφία της περιέχουν τα συστατικά στοιχεία, που οφείλουμε να τοποθετήσουμε σήμερα στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου, δηλαδή την παραγωγή πρακτικών προτάσεων και λύσεων, την προαγωγή της νηφάλιας, γόνιμης, πολιτισμένης συζήτησης και πολλές φορές κόντρα στο ρεύμα, μακριά από λαϊκισμούς και ακρότητες».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι «με στόχο τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας και την αναβάθμιση της εικόνας της χώρας μας, αφού μόνο σε ένα τέτοιο έδαφος σύνεσης καλλιεργείται η αναπτυξιακή διαδικασία και αποκτούν ευρεία συναίνεση οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που οδηγούν τη χώρα μας μπροστά».

Πρόσθεσε πως οι πολίτες αυτές τις συνθήκες επιθυμούν και ο Δημοκρατικός Συναγερμός με αυτές τις αξίες πορεύεται και «σε ένα πολιτικό περιβάλλον που κυριαρχούν τα εύκολα συνθήματα επιλέγουμε να προχωρούμε με κριτήρια την πολιτική μετριοπάθεια, την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη».


 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση