ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ και ΡΤΚ επιβεβαίωσαν στήριξή τους για Διζωνική Δικοινωτική Ομοσπονδία

Τα δύο κόμματα συμφώνησαν να εκδόσουν κοινή διακύρηξη ενόψει της πενταμερούς

ΚΥΠΕ

Την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο Κυπριακό και ενόψει της άτυπης πενταμερούς συνάντησης στη Γενεύη, εξέτασαν σήμερα ΑΚΕΛ και ΡΤΚ, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, έπειτα από συνάντηση με αντιπροσωπεία του τ/κ κόμματος στα γραφεία του ΑΚΕΛ.

Αποφάσισαν, είπε, να συνεργαστούν στην προσπάθεια να συμβάλουν στην επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση του Κυπριακού στο συμφωνημένο πλαίσιο, δηλαδή στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ερμηνεύεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

ΑΚΕΛ και ΡΤΚ, πρόσθεσε, συμφώνησαν να εκδώσουν τις επόμενες ημέρες κοινή διακήρυξη, ενόψει και της άτυπης συνάντησης στη Γενεύη, που θα περιλαμβάνει εκτεταμένα τις απόψεις των δύο κομμάτων για το περιεχόμενο που πρέπει να έχει η λύση «και την προοπτική που θα πρέπει να δώσουμε στην κοινή μας πατρίδα. Ε/κ και Τ/κ είμαστε παιδιά της ίδιας μάνας γης, όπως οι Μαρωνίτες, οι Αρμένιοι και οι Λατίνοι και θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε τέτοια δεδομένα, τα οποία θα μας επιτρέψουν να την επανενώσουμε και να ζήσουμε ειρηνικά στην κοινή μας πατρίδα».

Το ΑΚΕΛ και το ΡΤΚ είναι δύο κόμματα που διαχρονικά μοιράζονται περίπου το ίδιο όραμα για την Κύπρο και τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. «Ανεξάρτητα με τις όποιες επιμέρους διαφωνίες και διαφορές υπάρχουν μεταξύ μας, είμαστε δύο κόμματα που αγωνιζόμαστε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να συμβάλουμε στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού με τρόπο που θα επανενώνει την Κύπρο και τον κυπριακό λαό», ανέφερε.

Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, θεωρώντας ότι όλες οι δυνάμεις που θέλουν άμεσα μια περιεκτική λύση στο Κυπριακό πρέπει να εντατικοποιήσουν τις επαφές τους πριν την άτυπη συνάντηση 5 + 1 στη Γενεύη.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, το ΡΤΚ διενεργεί μια σειρά από επαφές το τελευταίο διάστημα και η επίσκεψή τους στο ΑΚΕΛ είναι τέτοια.

ΡΤΚ και ΑΚΕΛ ομοφωνούν στο κύριο σημείο, είπε, που είναι μια ομοσπονδιακή λύση, διζωνική, δικοινοτική με πολιτική ισότητα. Μπορεί να υπάρχουν επιμέρους διαφωνίες, πρόσθεσε, αλλά η ΔΔΟ με πολιτική ισότητα είναι κοινή ομοφωνία των δύο κομμάτων.

Θα συνεχίσουν εντατικά, ανέφερε, τις επαφές με το ΑΚΕΛ πριν την άτυπη συνάντηση στη Γενεύη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση