ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλλάζουν στολή οι Αστυνομικοί

Καινοτομίες εφαρμόζει η Αστυνομία στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού με πρότυπα Αστυνομιών ΕΕ

Newsroom K

Αξιοσημείωτες καινοτομίες εφαρμόζει από την 1η Μαΐου, 2017 η Αστυνομία Κύπρου στη στολή των μελών της Αστυνομίας, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και ευθυγράμμισής της με σύγχρονα πρότυπα Αστυνομιών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αλλαγές στη στολή εντάσσονται σε ευρύτερο πρόγραμμα που υλοποιεί η Αστυνομία Κύπρου τα τελευταία δύο χρόνια, βασισμένο σε ποιοτική έρευνα και στη σύγχρονη βιβλιογραφία στον συγκεκριμένο τομέα.

Ειδικότερα, τίθενται σε εφαρμογή αλλαγές στην ένδυση, υπόδηση και εξάρτυση, που απλοποιούν την εμφάνιση των Αστυνομικών, την καθιστούν πιο ευπρόσιτη και φιλική προς τους πολίτες, καταργούν την αχρείαστη διαφοροποίηση ανάμεσα στους Αξιωματικούς και τα υπόλοιπα μέλη του Σώματος και συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας και την ποιοτική αναβάθμιση των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού της Αστυνομίας.

Από τις πιο σημαντικές καινοτομίες, που με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, τίθενται σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου, σημειώνονται οι ακόλουθες:

Υιοθετούνται οι θετικές χρωματικές επιδράσεις του γαλάζιου στο υποκάμισο της στολής, με καθολική και ομοιόμορφη εφαρμογή από Αξιωματικούς, Λοχίες και απλούς Αστυνομικούς όπως συμβαίνει ήδη στις πλείστες Αστυνομίες στην Ε.Ε.. Επίσης, εισάγεται η κονκάρδα για όλα τα μέλη έως και τη βαθμίδα της ανώτατης ηγεσίας. Η ομοιομορφία στη στολή Αξιωματικών και λοιπών μελών της Αστυνομίας, γίνεται αναπόσπαστο μέρος της νέας αντίληψης ισότητας μεταξύ των Αστυνομικών, ανεξαρτήτως βαθμίδας και ευθυνών.

Καταργείται η κορώνα στα μανίκια, καθώς και το μπλε διακοσμητικό κορδόνι.

Η γραβάτα αντικαθίσταται από νέο τύπο, με σύστημα clip – on για λόγους ασφάλειας, το τζόκεϊ γίνεται πιο μοντέρνο, ενώ παράλληλα, υιοθετούνται νέα υποδήματα με προδιαγραφές για περισσότερη άνεση και ευελιξία των μελών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αλλαγών που για πρώτη φορά ύστερα από δεκαετίες εφαρμόζεται, έχει αρχίσει ήδη από τον Μάρτιο του 2016 και υλοποιείται με μεθοδικό τρόπο, αρχίζοντας από τις πολύ άμεσες ανάγκες που για χρόνια παρέμεναν σε εκκρεμότητα, επηρεάζοντας αρνητικά, τόσο την εμφάνιση όσο και την ασφάλεια και ευημερία των Αστυνομικών.

Από τις αρχές του 2016, για την ασφάλεια των Αστυνομικών έχουν αγοραστεί μεταξύ άλλων αλεξίσφαιρα κράνη και γιλέκα, αντιοχλαγωγικές θωρακίσεις και αντιπυρικές φόρμες, είδη ατομικής προστασίας, επιχειρησιακές στολές για τη ΜΜΑΔ και γιλέκα για αναγνώριση μελών που φέρουν πολιτική περιβολή. Στο πλαίσιο εξειδικευμένης εξέτασης των σκηνών εγκλημάτων, υπήρξε αναβάθμιση των στολών και άλλου εξοπλισμού αφενός για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μελών της Αστυνομίας και αφετέρου, της προστασίας των τεκμηρίων που εξετάζονται.

Με βάση τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της Αστυνομίας στον τομέα αυτό, προγραμματίζονται και άλλες αλλαγές κατά το τρέχον έτος και το 2018. Οι κυριότερες αλλαγές στην ένδυση θα αφορούν την καθιέρωση μπουφάν για όλα τα μέλη με τη συνήθη στολή, της υιοθέτησης νέου πηληκίου, της αλλαγής της στολής των μοτοσικλετιστών και άλλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο  και την Εθνική Ασφάλεια

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και την Εθνική Ασφάλεια

Το Ινστιτούτο προσφέρει διαθεματική επαγγελματική κατάρτιση σε σχετικούς τομείς, υπό το πρίσμα της «Συγκλίνουσας Ασφάλειας» ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X