ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αντίδραση Τ/κ ηγέτη και «υπεξ» για δήλωση Μπάιντεν για γενοκτονία των Αρμενίων

Σε γραπτή ανακοίνωση του, ο κ. Τατάρ επέκρινε έντονα τη δήλωση του Αμ. Προέδρου, που διαστρεβλώνει, όπως ισχυρίστηκε, τις ιστορικές πραγματικότητες

ΚΥΠΕ

«Ατυχή και απαράδεχτη» ισχυρίστηκε ότι είναι η δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με την «Κίπρις».

Σε γραπτή ανακοίνωση του, ο κ. Τατάρ επέκρινε έντονα τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου, που διαστρεβλώνει, όπως ισχυρίστηκε, τις ιστορικές πραγματικότητες.

«Το τουρκικό έθνος προστατεύει τις μειονότητες σε όποιο γεωγραφικό χώρο βρίσκονται, διασφαλίζοντας τα κάθε είδους δικαιώματα και ελευθερίες τους», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ και είπε ότι «Εάν κάποιοι προσπαθούν να αμαυρώσουν την ιστορία του τουρκικού έθνους, που είναι γεμάτη με τιμές και δόξα, χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων, τότε πρέπει να δουν τις θηριωδίες που διέπραξε συστηματικά η ΕΟΚΑ κατά την περίοδο 1963-1974», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Εξάλλου σε ανακοίνωση του το «υπουργείο εξωτερικών», χαρακτήρισε τη δήλωση του Μπάιντεν για τη γενοκτονία των Αρμενίων «αβάσιμη».

Στην γραπτή του ανακοίνωση, το «υπουργείο» καταδίκασε τη δήλωση του Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι στόχος αυτής της δήλωσης ήταν να αμαυρώσει το ένδοξο παρελθόν του τουρκικού έθνους.

«Αυτή η δήλωση στερείται ιστορικών και νομικών στοιχείων και είναι πασιφανές ότι έγινε για να ικανοποιήσει κάποιους πολιτικούς κύκλους που τρέφουν μίσος κατά της μητέρας πατρίδας, Τουρκίας», ισχυρίστηκε.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι αυτή η δήλωση έχει γίνει με σκοπό το πολιτικό κέρδος, ότι δεν μπορεί να αλλάξει τα ιστορικά γεγονότα και ότι κάθε είδους κοντόφθαλμο και μεροληπτικό βήμα θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν κάθε τύπου πολίτης είναι υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές - Αθάνατες παραμένουν οι κάρτες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ