ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτές οι 6 τροφές θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα

Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση φαγητού 2 ώρες πριν τον ύπνο, μπορεί να βοηθήσει αρκετά πάνω σε αυτό τον τομέα

must.com.cy

ΤΗΣ ΡΙΑΝΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Ο ύπνος είναι σημαντικός από πολλές απόψεις. Πέραν της ξεκούρασης που προσφέρει στο σώμα, ο κάλος ποιότητας ύπνος ξεκουράζει και το μυαλό. Εκείνες τις ώρες που κοιμόμαστε, συμβαίνουν διάφορες σημαντικές διεργασίες στον οργανισμό μας, που μας προσφέρουν πολλά οφέλη.

Επίσης, πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση φαγητού 2 ώρες πριν τον ύπνο, μπορεί να βοηθήσει αρκετά πάνω σε αυτό τον τομέα.

Δείτε τις ιδανικότερες πιο κάτω:

Μπανάνα
Το μαγνήσιο και το κάλιο που περιέχει μια μπανάνα, διευκολύνουν τη χαλάρωση των μυών. Επίσης, οι μπανάνες προσφέρουν ένα αμινοξύ που προκαλεί ηρεμία και ένα αίσθημα ύπνου, την τρυπτοφάνη.

Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα λειτουργούν ακριβώς όπως και μια μπανάνα, εφόσον περιέχουν μαγνήσιο και τρυπτοφάνη. 8 με 10 αμύγδαλα πριν τον ύπνο, είναι ένα από τα καταλληλότερα σνακ.

Κεράσια
Τα κεράσια μπορούν να σας κάνουν να κοιμηθείτε πολύ πιο εύκολα, είτε τα καταναλώσετε φρέσκα, κατεψυγμένα ή σε μορφή χυμού.

Βραστό αυγό
Ένα καλά βρασμένο αυγό είναι γεμάτο με υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη. Βοηθά στο να κοιμηθείτε πολύ πιο ευκολά, αλλά και περισσότερο.

Δημητριακά
Τα δημητριακά μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ευκολότερα, ισορροπώντας τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα.

Τσάι χωρίς καφεΐνη
Τα τσάγια που δεν περιέχει τη διεγερτική καφεΐνη, βοηθούν στη χαλάρωση. Το τσάι με γιασεμί, χαμομήλι και το πράσινο τσάι (χωρίς καφεΐνη), διευκολύνει τη προσπάθειά σας να κοιμηθείτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση