ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυξήθηκαν τα δάνεια, μειώθηκαν τα επιτόκια τον Φεβρουάριο

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, η αύξηση αγγίζει περίπου τα 39 εκατομμύρια ευρώ

ΚΥΠΕ

Αύξηση κατά περίπου €39 εκατομμύρια ευρώ παρουσίασαν τον Φεβρουάριο του 2020 τα συνολικά νέα δάνεια, φτάνοντας στα €298,6 εκ., σε σύγκριση με €259,0 εκ. τον προηγούμενο μήνα, με τα νέα δάνεια να παρουσιάζουν αύξηση σε όλες τις κύριες κατηγορίες δανείων. Ταυτόχρονα, μείωση παρουσίασαν τον Φεβρουάριο του 2020 τα επιτόκια που αφορούν νέες συμβάσεις καταθέσεων και δανείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, στην οποία αναφέρονται οι κυριότερες κατηγορίες νέων δανείων, τα νέα καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκαν στα €14,8 εκ., σε σύγκριση με €14,6 εκ. τον προηγούμενο μήνα. Τα νέα δάνεια για αγορά κατοικίας κατέγραψαν άνοδο στα €79,0 εκ., σε σύγκριση με €74,8 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. παρουσίασαν αύξηση στα €36,6 εκ., σε σύγκριση με €34,3 εκ. τον προηγούμενο μήνα. Τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. αυξήθηκαν στα €148,7 εκ., σε σύγκριση με €114,1 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Επιτόκια

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤΚ, μείωση παρουσίασαν τον Φεβρουάριο του 2020 τα επιτόκια που αφορούν νέες συμβάσεις καταθέσεων και δανείων, περιλαμβανομένων των συμβάσεων οι οποίες έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης.

Επιτόκια Καταθέσεων

Το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά παρουσίασε μείωση στο 0,14%, σε σύγκριση με 0,17% τον προηγούμενο μήνα. Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες κατέγραψε πτώση στο 0,10%, σε σύγκριση με 0,16% τον προηγούμενο μήνα.

Επιτόκια Δανείων

Επίσης, σύμφωνα με την ΚΤΚ, το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια μειώθηκε στο 3,10%, σε σύγκριση με 3,15% τον προηγούμενο μήνα. Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας υποχώρησε στο 2,04%, σε σύγκριση με 2,08% τον προηγούμενο μήνα.  Εξάλλου, σύμφωνα με την ΚΤΚ, το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. σημείωσε πτώση στο 3,06%, σε σύγκριση με 3,39% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. κατέγραψε μείωση στο 3,00%, σε σύγκριση με 3,20% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση