ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βολιδοσκόπηση Κασουλίδη για ΥΠΕΞ: Η απάντηση του Προέδρου για το δημοσίευμα της «Κ»

«Δεν ασχολούμαι με όσα γράφονται, οι αποφάσεις μου λαμβάνονται την ώρα και όποτε πρέπει», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Απάντηση στο δημοσίευμα της «Κ» για βολιδοσκόπηση του Ιωάννη Κασουλίδη στο Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Προσερχόμενος στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων ερωτήθηκε σχετικά με το δημοσίευμα της «Κ» με τον Πρόεδρο να απάντα, «Δεν ασχολούμαι με όσα γράφονται. Οι αποφάσεις μου λαμβάνονται την ώρα και όποτε πρέπει».

Κληθείς να πει αν υπάρχει από μέρους του σκέψη να ζητήσει την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών στο ενδεχόμενο που δεν κατέλθει στις εσωκομματικές διαδικασίες για τις Προεδρικές Εκλογές, όπως αναφέρεται σε κάποια δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «αυτό που γνωρίζω είναι ότι θα είμαι Πρόεδρος μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2023. Πέραν τούτου δεν ασχολούμαι με όσους ασχολούνται με τις Προεδρικές Εκλογές».

Ερωτηθείς αν προτίθεται να αναπέμψει τη νομοθεσία για τον προϋπολογισμό ή μέρους αυτού που αφορά τις τέσσερεις συνεργάτιδες του, ο Πρόεδρος είπε «θα μελετήσουμε».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι πληροφορίες τον φέρουν να είχε σύσκεψη με τον Γενικό Εισαγγελέα για το θέμα, ο Πρόεδρος είπε ότι «έχω την εντύπωση ότι ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου έχει ήδη ενημερώσει και αναμένουμε τον προϋπολογισμό, δηλαδή τη νομοθεσία ως έχει τελικά διαμορφωθεί, για να μελετήσουμε τα όποια ενδεχόμενα».

Σε ερώτηση αν είναι πλέον πεπερασμένη η προσπάθεια για διορισμό ειδικού απεσταλμένου από τα ΗΕ για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος είπε «αν μιλάμε για μέχρι το τέλος του χρόνου, ναι. Ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή και ο ΓΓ και όσοι εμπλέκονται, και η ΕΕ θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η απαράδεκτη κατάσταση, οι απαράδεκτες αξιώσεις, οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που σίγουρα δεν συμβαδίζουν με κανένα μα κανένα είτε ψήφισμα είτε άρθρο της Σύμβασης των ΗΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ