ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βρετανία: Αγώνας δρόμου για θωράκιση - Νέες συστάσεις για απομόνωση

Ο Υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι από τη Δευτέρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα επικοινωνήσει με τα 1,4 εκατομμύρια των πλέον ευπαθών πολιτών για να τους υποδείξει να μείνουν στο σπίτι τους

ΠΗΓΗ: skai.gr

«Όσο πιο πολύ ακολουθήσει ο κόσμος τις συστάσεις δημόσιας υγείας, τόσο πιο γρήγορα θα ξεπεράσουμε (την πανδημία) και τόσο πιο γρήγορα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ σε μια σειρά ραδιοτηλεοπτικών συνεντεύξεών του το πρωί της Παρασκευής.

Ο Βρετανός υπουργός είπε ότι η τήρηση των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης θα βοηθήσει ώστε η χώρα να αποφύγει «δύσκολες καταστάσεις» όπως αυτές που βιώνει η Ιταλία.

Οι δηλώσεις του κ. Χάνκοκ έγιναν ενώ οι Βρετανοί έχουν σοκαριστεί από αποκλειστικό ρεπορτάζ του Sky News μέσα από νοσοκομείο του Μπέργκαμο στη Λομβαρδία, όπου στην ουσία κάθε χώρος έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδια μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι Ιταλοί γιατροί προειδοποιούν στην κάμερα ότι η εικόνα αυτή έρχεται και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι από τη Δευτέρα το εθνικό σύστημα υγείας NHS θα επικοινωνήσει με τα 1,4 εκατομμύρια των πλέον ευπαθών πολιτών για να τους υποδείξει να μείνουν στο σπίτι τους και να αποφεύγουν «κάθε κοινωνική επαφή» για την προστασία τους και την προστασία του NHS.

Καθώς πρόκειται για άτομα με σοβαρά υποκείμενα προβλήματα υγείας θα υποδειχθούν συγκεκριμένες κινήσεις π.χ. για καρκινοπαθείς που υπόκεινται σε χημειοθεραπεία.

Ο κ. Χάνκοκ είπε επίσης ότι 65.000 συνταξιοδοτημένοι γιατροί και νοσηλευτές λαμβάνουν επιστολές που τους καλούν να επιστρέψουν σε νοσοκομεία για να συνδράμουν το NHS. Όσοι πρόσφατα εγκατέλειψαν το επάγγελμα θα ενεργοποιηθούν «άμεσα», ενώ για τους παλαιότερους προβλέπεται ένα πρόγραμμα δύο εβδομάδων για υπενθύμιση και εξοικείωση με τα καθήκοντά τους.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι χθες τη νύχτα 150 φορτηγά μετέφεραν προστατευτικά αναλώσιμα υλικά και εξοπλισμό στο προσωπικό πρώτης γραμμής του NHS, ενώ περισσότερα τέτοια υλικά εστάλησαν σε οικογενειακούς γενικούς ιατρούς και σε φαρμακεία.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται επίσης να διενεργεί 25.000 διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό την ημέρα εντός τεσσάρων εβδομάδων, με κύριο σκοπό να εξετάζονται ιατροί και νοσηλευτές που αυτή τη στιγμή είναι απροστάτευτοι. Η κυβέρνηση έχει πει ότι θα αγοράσει και τεστ τα οποία θα αποκαλύπτουν γρήγορα αν κάποιος έχει περάσει τη νόσο του νέου κορωνοϊού, ώστε να μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του γνωρίζοντας ότι πιθανότατα έχει αναπτύξει πλέον ανοσία.

Επίσης, έχουν σταλεί σε νοσοκομεία και ιατρεία 2,6 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες και 10.000 φιάλες απολυμαντικού υγρού.

Ο κ. Χάνκοκ είπε επίσης ότι έχουν υπάρξει «χιλιάδες» απαντήσεις στο κάλεσμα της κυβέρνησης προς εταιρείες για την παρασκευή συσκευών οξυγόνωσης, ακόμα και από τη Φόρμουλα Ένα. Σημείωσε ότι οι κατασκευαστικές οδηγίες του πρωτότυπου έχουν δημοσιευθεί και κάλεσε τις εταιρίες να αρχίσουν άμεσα τη διαδικασία καθώς «κανένα αριθμός αναπνευστήρων δεν είναι πολύ μεγάλος».

Ο Βρετανός Υπουργός Υγείας παραδέχθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση εξετάζει «πολύ πολύ προσεκτικά» γιατί έχει δημιουργηθεί ένα επίκεντρο μετάδοσης του κορωνοϊού στην κεντροδυτική Αγγλία, με επίκεντρο την περιοχή του Γουλβερχάμπτον.

Από τη Δευτέρα, εξάλλου, θα αρχίσει η σταδιακή μείωση των δρομολογίων των σιδηροδρομικών εταιρειών στη Βρετανία, καθώς και της συχνότητας των δρομολογίων του υπογείου σιδηροδρόμου του Λονδίνου, όπου ήδη από χθες 40 σταθμοί έχουν κλείσει.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον κατάλογο των «κρίσιμων» επαγγελματιών τα παιδιά των οποίων θα μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στα σχολεία τους από τη Δευτέρα, ούτως ώστε οι γονείς να εξακολουθήσουν να στελεχώνουν τις θέσεις τους.

Πέρα από το προσωπικό του NHS στη λίστα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δάσκαλοι και κοινωνικοί λειτουργοί, λειτουργοί της κεντρικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης σε καίριες θέσεις για το συντονισμό δράσεων κατά του κορωνοϊού, εργαζόμενοι στην αλυσίδα προμήθειας τροφίμων, στις συγκοινωνίες, στους τομείς ενέργειας και κοινωφελών υπηρεσιών, γονείς παιδιών με αυξημένες διδακτικές ανάγκες και δημοσιογράφοι οργανισμών «δημόσιας υπηρεσίας», όπως το BBC και το Channel 4.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση