ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Cookies σοκολάτας με espresso, αλάτι και γλάσο σοκολάτας

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κάθε δάγκωμα είναι και μια απόλαυση! Τι άλλο να πω γι’ αυτά τα εκπληκτικά cookies; Είναι τα καλύτερα!

Χρόνος προετοιμασίας: 15‘

Χρόνος ψησίματος: 15’
Συνολικός χρόνος: 30’
Μερίδες: 8 cookies
Θερμίδες ανά cookie: 400

Υλικά
Για το γλάσο
20 γρ. κακάο
90 γρ. γάλα
170 γρ. ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
1 κουταλάκι μαργαρίνη FLORA
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τα cookies
90 γρ. μαργαρίνη FLORA
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αβγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. στιγμιαίος καφές
150 γρ. κομμάτια μαύρης σοκολάτας ή chocolate chips


Εκτέλεση
1. Για να φτιάξουμε το γλάσο σοκολάτας: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Προσθέτουμε το κακάο, το γάλα, τα κομματάκια σοκολάτας, τη μαργαρίνη flora και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα λείο μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
2. Για να φτιάξουμε τα cookies: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Στον κάδο του πολυμίξερ ρίχνουμε τη μαργαρίνη flora, την καστανή ζάχαρη, τo αβγό, τη βανίλια, το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μπολ και ανακατεύουμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας.
3. Χρησιμοποιώντας ένα scoop παγωτού φτιάχνουμε μισά μπαλάκια ζύμης. Τα τοποθετούμε αραιά στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε για 11 έως 13 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
4. Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά στο ταψί και μετά αλείφουμε το κάθε cookie με μία χοντρή στρώση γλάσου σοκολάτας. Τα απολαμβάνουμε ακόμα και με παγωτό βανίλια, αν θέλουμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση