ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διεθνή εντάλματα σύλληψης για το βαν

Οι τρεις ύποπτοι δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν από το Ισραήλ, αφού αν το επιχειρήσουν θα φορέσουν άμεσα χειροπέδες.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εναντίον του Tan Jonathan Dillian, του συνεργάτη του Shahak Avni και ακόμη ενός προσώπου που σχετίζεται με την εταιρεία των Ισραηλινών που είχε φέρει στο νησί και το κατασκοπευτικό βαν, έχουν εκδοθεί εδώ και μερικές μέρες διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Με τα συγκεκριμένα τρία πρόσωπα, φαίνεται πως οι κυπριακές Αρχές έκαναν προσπάθειες ώστε να τους πείσουν να φτάσουν στο νησί μας για κατάθεση προτού εκδοθούν τα διεθνή εντάλματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Σημειώνεται πάντως ότι μετά την έκδοση των διεθνή ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τους, οι τρεις προαναφερθέντες, δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν από το Ισραήλ, αφού αν το επιχειρήσουν θα φορέσουν άμεσα χειροπέδες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Ισραήλ ισχύει νομοθεσία που δυσχεραίνει το έργο των κυπριακών Αρχών. Συγκεκριμένα, στην γειτονική χώρα, υπάρχει νομοθεσία που αναφέρει ότι δεν εκδίδεται Ισραηλινός υπήκοος.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Δεκέμβριο είχαν συλληφθεί τρεις Ελληνοκύπριοι που εργάζονται στις εταιρείες των πιο πάνω προσώπων και μάλιστα είχαν οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, ώστε να εξασφαλιστεί διάταγμα προσωποκράτησής τους για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Ωστόσο, η Αστυνομία δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο για τους σκοπούς κράτησής τους.

Επιπλέον, ότι το κατασκοπευτικό βαν έχει κατασχεθεί από την Αστυνομία και βρίσκεται ακινητοποιημένο στο Αρχηγείο, ενώ και στα γραφεία των εταιρειών στην Λάρνακα, έγιναν εκτεταμένες έρευνες από τις Αρχές, ώστε να εντοπίσουν και να περισυλλέξουν στοιχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση