ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Από την αποβίβαση σε καραντίνα οι επιβάτες των πτήσεων

Λειτούργησε καταλυτικά το κέντρο διαχείρισης που είχε στήσει ο Καρουσος στη Λάρνακα, όπως δήλωσε στην «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένταση επικράτησε το απόγευμα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από γονείς φοιτητών οι οποίοι έφτασαν στην Κύπρο, χωρίς να έχουν μαζί τους το ιατρικό πιστοποιητικό που αναφέρει ότι δεν είναι φορείς του κορωνοϊού. Η ένταση προέκυψε στο αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου όταν συγγενείς αρκετών επιβατών που είναι φοιτητές στη Βρετανία, ενημερώθηκαν ότι επειδή δεν διαθέτουν το απαραίτητο ιατρικό πιστοποιητικό δεν θα τους επιτραπεί να αποβιβαστούν και θα αποσταλούν πίσω στη χώρα αναχώρησης τους.

Με οδηγίες του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου αποβιβάστηκαν οι Κύπριοι επιβάτες που έφθασαν απο την Αγγλία. Όπως δήλωσε ο κ. Καρούσος την Τρίτη αναμένονται νέα μέτρα. Οι επιβάτες δεν θα μπουν σε αυτοπεριορισμό αλλά σε καραντίνα. Λειτούργησε καταλυτικά το κέντρο διαχείρισης που είχε στήσει ο Καρουσος στη Λάρνακα, όπως δήλωσε στην «Κ».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα βρεθούν σε καραντίνα όλοι οι επιβάτες για 14 ημέρες.

«Δεν μας άφηναν να κατεβούμε»

Σε δηλώσεις της στο 24news, επιβάτης της πτήσης της Easy Jet από το Manchester ανέφερε πως η πτήση έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 19:15, ώρα Κύπρου.

«Η Αστυνομία δεν μας άφηνε να κατέβουμε και είχαν κλείσει τις πόρτες ενώ μας γνωστοποίησαν ότι θα μας πάνε πίσω στην Αγγλία, αφού δεν είχαμε τα κατάλληλα χαρτιά», σημείωσε. Παράλληλα επισήμανε πως τέσσερα άτομα λιποθύμησαν ενώ στο αεροσκάφος έσπευσαν ιατροί.

Το μέτρο και σε άλλες πτήσεις

Σημειώνεται ότι από τις έξι σήμερα το απόγευμα τέθηκε σε ισχύ το νέο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για είσοδο στο έδαφος της Δημοκρατίας μόνο σε όσους έχουν το συγκεκριμένο ιατρικό πιστοποιητικό. Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι λίγα λεπτά πριν τις έξι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας πτήση της Emirates από τη Μάλτα και πρόλαβε οριακά προτού τεθεί σε ισχύ το νέο μέτρο.

Δύο λεπτά μετά τις έξι το απόγευμα προσγειώθηκε μία πτήση τη Qatar Airways από την Ντόχα, με 11 επιβαίνοντες. Στο αεροσκάφος ανέβηκαν λειτουργοί του Τμήματος Μετανάστευσης οι οποίοι ελέγχουν κατά πόσον οι επιβάτες διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για να τους επιτραπεί η αποβίβαση. Οι επιβάτες που διαθέτουν το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα περάσουν από ιατρικό έλεγχο και με λεωφορείο θα μεταφερθούν στους χώρους φιλοξενίας όπου θα τεθούν σε περιορισμό για 14 μέρες.

Γύρω στις 19.30 προσγειώθηκε πτήση Easy Jet από το Gatwick με 50 επιβαίνοντες μεταξύ αυτών και φοιτητές και στις 20.10 πτήση της Ολυμπιακής – Aegean από την Αθήνα. Λίγο πριν τις δέκα απόψε αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας πτήση επίσης της Ολυμπιακής – Aegean, από την Θεσσαλονίκη. Εξάλλου στο αεροδρόμιο της Πάφου έφτασε στις 6 το απόγευμα μία πτήση της Easy Jet από το Luton του Λονδίνου και στις 19.15 πτήση επίσης της Easy Jet από το Manchester.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση