ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έρχεται πεντάστερο δίπλα από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας

Το Marina Bay, θα έχει χωρητικότητα 336 δωµατίων και διαµερισµάτων και 668 κλινών

Της Μαρίας Ηρακλέους

Ξενοδοχείο πέντε αστέρων έρχεται στην Αγία Νάπα, διακόσια μέτρα από την ανάπτυξη της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Πρόκειται για το «Marina Bay» των εταιρειών Abelia Campus Ltd & ACC Hadjichristou Bros Ltd, χωρητικότητας 336 δωματίων και διαμερισμάτων και 668 κλινών.

Η προτεινόµενη ανάπτυξη θα περιλαµβάνει, 334 δωµάτια, εκ των οποίων µερικά έχουν πισίνα και τζακούζι, χαµάµ, γυµναστήρια, σπα, γήπεδο, εσωτερική πισίνα για ενήλικες και παιδιά, εξωτερικές πισίνες για ενήλικες και παιδιά, χώρο αναµονής και σαλόνι, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες αναψυχής (τηλεόρασης, παιχνιδιών, χορού κ.α.), τρία εστιατόρια, μπαρ, δύο κουζίνες, κοινόχρηστους χώρους υγιεινής, χώρους προσωπικού και βοηθητικούς χώρους. 

Σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον από την κατασκευή και λειτουργία του έργου που διενεργήθηκε από  την εταιρεία YNB Consulting Ltd, σε απόσταση 200 μέτρων νότια του ξενοδοχείου βρίσκεται το έργο της Μαρίνας. Το προτεινόμενο έργο γειτνιάζει επίσης με παραθεριστικές κατοικίες και τουριστικά καταλύματα καθώς και με το Μακρόνησος Beach Bar. Το έργο βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση από τον ποταμό Λιοπετριού (2,8 χλμ δυτικά) και το Φράγμα Λιοπετριού (4,9 χλμ βορειοδυτικά). Το κόστος κατασκευής του έργου δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση του θα προέλθει από ιδιωτικά κεφάλαια. 

Όπως αναφέρεται, η λειτουργία του έργου αναμένεται να επιφέρει θετικές επιπτώσεις όσο αφορά την επισκεψιμότητα και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Ο χώρος ανάπτυξης του προτεινόµενου έργου βρίσκεται στο Δήµο Αγίας Νάπας της επαρχίας Αµµοχώστου, η οποία υπάγεται στο Επαρχιακό Τµήµα Πολεοδοµίας και Οικήσεως Αµµοχώστου του Υπουργείου Εσωτερικών. Το προτεινόµενο έργο θα εκτελεστεί σε ιδιωτική
γη, για την εκµετάλλευση της οποίας δεν απαιτείται εκµίσθωση. Ένα µικρό µέρος των τεµαχίων ανάπτυξης του προτεινόµενου έργου βρίσκεται εντός των ορίων της ΖΕΠ «Αγία Θέκλα - Λιοπέτρι». Σε αυτό το µέρος των τεµαχίων δεν θα υλοποιηθεί οποιαδήποτε ανάπτυξη αλλά θα δοθεί ως δηµόσιο πράσινο. Το αποτύπωµα της προτεινόµενης ανάπτυξης έχει σχεδιαστεί ώστε να µην υπάρξει οποιαδήποτε παρέµβαση εντός της ΖΕΠ Αγία Θέκλα – Λιοπέτρι ενώ η χωροθέτηση των υπογείων της µονάδας σχεδιάστηκε µε τρόπο που να αποφεύγεται η άντληση υδάτων και ως εκ τούτου η απόρριψη τους στη θάλασσα. 

Οι στόχοι και η σκοπιµότητα της υλοποίησης του προτεινόµενου έργου συνοψίζονται στην αύξηση του κύκλου εργασιών και του οικονοµικού κέρδους της ιδιοκτήτριας εταιρείας, την αύξηση της δυναµικότητας των ποιοτικών κλινών που θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ο όµιλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας και αξιοποίησης των πολεοδοµικών κινήτρων που έχει δώσει η Κυπριακή Δηµοκρατία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση