ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εσείς γνωρίζατε ότι πρέπει να πλένετε την βούρτσα των μαλλιών σας;

Κάθε πόσο πρέπει να την πλένετε, και με ποιο τρόπο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Καταρχάς, να πούμε πόσο σημαντικό είναι για εμάς τις γυναίκες να περιποιούμαστε το μαλλί μας. Δίνουμε πολύ προσοχή σε αυτά και όλες μας έχουμε δοκιμάσει δεκάδες προϊόντα μαλλιών για να βρούμε αυτό το ένα που θα τα κάνει να λάμψουν. Από ιδικά σαμπουάν και μαλακτικά που μας τα σύστησε η/ο κομμωτής μας, σε DIY μάσκες μαλλιών από φυτικά υλικά και λαδάκια που μας χαρίζουν ένα υγιές look, λίγο ή πολύ... όλες μας είμαστε obsessed με τα μαλλιά μας, και φυσικά όλες έχουμε διαφορετική ρουτίνα περιποίησης, προσαρμοσμένη στις ανάγκες μας.

Όπως και να έχει όμως, και όποια και αν είναι η ρουτίνα των μαλλιών μας... όλες οι γυναίκες έχουμε ένα κοινό όσο αφορά αυτή τη ρουτίνα περιποίησης, και δεν είναι άλλο από το βούρτσισμα των μαλλιών. Μερικές ίσως τα χτενίζεστε το πρωί, άλλες το βράδυ και άλλες πριν η μετά το μπάνιο. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως όλες βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας, τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα. Έχετε όμως σκεφτεί, πως και η βούρτσα χεριάζετε τη δική της περιποίηση; Μάλλον όχι...

@element5digital

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, έχει αποδειχθεί ότι οι βούρτσες μαλλιών μπορούν να αποτελέσουν το χειρότερο έδαφος για την αναπαραγωγή μικροβίων. Πιο συγκεκριμένα, μια βούρτσα μαλλιών, μπορεί να αναπτύξει περίπου 3.500 αποικίες βακτηρίων.

Και ο λόγος; Σκεφτείτε πόσα προϊόντα μαλλιών χρησιμοποιείτε καθημερινά σε συνδυασμό με τη σκόνη και τις βρωμιές που υπάρχουν εγκλωβισμένες στις τρίχες. Αυτές οι συνθήκες κάνουν την βούρτσα σας ένα πολύ βρώμικο tool.

Επομένως, πρέπει να πλένετε τη βούρτσα των μαλλιών σας μια φορά την εβδομάδα ή το λιγότερο, μια φορά κάθε δύο εβδομάδες. Βέβαια, εάν είστε γυναίκες που χρησιμοποιούν προϊόντα styling ή dry shampoo αρκετά συχνά, τότε το πλύσιμο της βούρτσας πρέπει να γίνετε πιο τακτικό.

Αρχικά, θα πρέπει να απομάκρυνε από τη βούρτσα σας όλες τις τρίχες που έχουν μείνει πάνω της, και στη συνέχεια να αφαιρέσετε τις μικρότερες με μια τσιμπίδα. Στη συνέχεια βρέξτε την και εφαρμόστε λίγο σαμπουάν για να πάει παντού. Έπειτα ξεπλύνετέ την με άφθονο νερό για να φύγει η βρωμιά. Τέλος, τοποθετήστε την οριζόντια με τα “δόντια” να βλέπουν προς τα κάτω για να στεγνώσει εντελώς.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση