ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φρέσκο ζεστό γαλακτομπούρεκο στιγμής

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πόσες φορές τραβά η όρεξη μας ζεστό, φρέσκο και τραγανιστό γαλακτομπούρεκο, εμένα πάντως είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά και αυτή η εύκολη εκτέλεση θα σας δώσει μάξιμουμ απόλαυση με μίνιμουμ προσπάθεια!


Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 30’


ΥΛΙΚΑ:

Για 4-5 μερίδες:
Για το φύλλο
½ συσκευασία φύλλο μπακλαβά (225 γρ.)
70 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Κρέμα
1 λίτρο γάλα πλήρες
160 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
½ κουταλάκι αλεσμένη μαστίχα

Σιρόπι
200 γρ. νερό
180 γρ. ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
¼ κουταλάκι αλεσμένη κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ανοίγουμε τα φύλλα μπακλαβά και τα αλείφουμε ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο. Τα τσαλακώνουμε, φτιάχνοντάς τα σε μπάλα και τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν στους 180 °C για 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και την κανέλα μέχρι να κοχλάσει το νερό. Αφήνουμε να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
3. Για να φτιάξουμε την κρέμα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Παράλληλα χρησιμοποιούμε μαζί μια σπάτουλα σιλικόνης για να μετακινούμε την κρέμα συνεχώς από τον πάτο της κατσαρόλας για να μην κολλήσει στον πάτο και να καεί. Μαγειρεύουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας. Όταν αρχίσει να δένει η κρέμα, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
4. Για να στήσουμε το γλυκό, βάζουμε σε ένα βαθουλό πιάτο σερβιρίσματος ή μπολ 3-4 μεγάλες κουταλιές κρέμα. Σκορπάμε επάνω λίγο θρυμματισμένο φύλλο. Περιχύνουμε με 3-4 κουταλιές σιρόπι, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε με 1 μπάλα παγωτό βανίλια, αν θέλουμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση